S

Suomen 73. pienpanimo Tampereelle

Kaleva Brewing Company on Suomen 73. pienpanimo. Valvira myönsi tamperelaisyritykselle valmistusluvan tänään.
”Saimme aamulla tietää, että Valvira on tehnyt myönteisen päätöksen. Suuria juhlia emme ehdi pitää, sillä odottelemme vielä siirtopumppuja Italiasta, minkä jälkeen pääsemme vasta oluenpanoon omilla laitteilla”, sanoo oluentekijä Juha Sorsa.
Panimo sijaitsee Tampereen Sammonkadulla. Kaleva Brewing esittelee naapuripanimoidensa kanssa yhteistyössä valmistamiaan oluita Tulli Beerfestillä Tampereen Pakkahuoneella 12.-13. elokuuta.
”Uskon, että ensimmäiset omassa panimossa valmistetut oluemme ovat maisteltavina runsaan kuukauden kuluttua”, Sorsa laskeskelee.
Suomessa on syntynyt tänä vuonna uusia käsityöpanimoita lähes ennätystahtiin. Vuoden alusta luvan on saanut peräti 15 panimoyritystä, kun viime vuonna panimoita aloitti 11.
Meneillään oleva käsityöpanimoiden buumi näyttää jatkuvan. Lupaviranomaisella on vireillä viisi panimohanketta, jotka ovat tulossa Helsinkiin, Raumalle, Virolahdelle, Lohjalle ja Ahvenanmaalle.
Uudet pienpanimoluvat 2016
Pedesöre Hantsverks Bryggeri Ab, Pietarsaari
Kimito Brewing Ab, Kemiö
Plan Beer Oy, Tuusula
Mallaskuun Panimo Oy, Lapua
*Mustialan Kartano Oy, Tammela
Someron Panimo Oy, Salo
Panimo Honkavuori Oy, Joensuu
Mustan Virran Panimo Oy, Savonlinna
*Savon Mafia Oy / Vaahto Brewery, Savonlinna
Winresta / Nordic Breweries, Lempäälä
Kanavan Panimo Oy, Vääksy
Panimoyhtiö TuJu Oy, Lappeenranta
NP-Brewers Ab, Vaasa
Rocking Bear Brewers Oy, Pori
Ylikylä Olut Oy, Kempele
Lapin Panimo Oy, Rovaniemi
Kaleva Brewing Company Oy, Tampere
* Vanhalta panimolistalta on poistettu tänä vuonna kaksi yritystä. Savonlinnalaisen Panimoravintola Huvilan tilalla on Vaahto Brewery. Tammelassa toimineen Kuninkaankartanon Panimon paikalla on aloittanut Mustialan Kartano Oy. (Lähde: Valvira)

CategoriesJuomat Olut Panimot

Facebook Comments