N

Nyhtökauran raaka-aineet tuodaan ulkomailta

Vuoden hittiruoaksi muodostuneen nyhtökauran raaka-aineet joudutaan tuomaan ulkomailta. Gold&Green Foodsin toimitusjohtaja Maija Itkonen harmittelee Helsingin Uutisten haastattelussa, että Suomessa ei ole nyhtökauran valmistukseen tarvittavan härkäpapu- ja herneproteiinien jalostusteollisuutta.
Nyhtökaura valmistetaan kaurasta, herneestä ja härkäpavuista, joita kasvaa suomalaisillakin pelloilla. Härkäpapuproteiini tulee kuitenkin Ruotsista ja herneproteiniini Keski-Euroopasta.
Tuote menee kaupaksi kuin kuumille kiville. Itkonen kertoo, että nyhtökauran valmistusta on Järvenppäässä kaksinkertaistettu kahdessa kuukaudessa.
”Kysyntä yllätti kauppaketjut, jotka eivät tajunneet, millaisia volyymejä tätä tarvittaisiin. Kauppa laski määrän, joka riittäisi koko viikoksi, ja sitten se myytiinkin tunnissa”, Itkonen kertoo Helsingin Uutisten verkkosivuilla.
Kovan kysynnän vuoksi Itkonen on lupaillut jopa tuotannon kymmenkertaistamista ensi kesään mennessä. Se edellyttää investointeja ja lisää työvoimaa. Yritys hakee verkkosivuillaan työntekijöitä. Nyhtökauran tuotanto työllistää tällä hetkellä noin 40 henkilöä.

CategoriesYleinen

Facebook Comments