V

Vasemmisto lähes kristillisten linjoilla alkoholiasioissa

Vasemmistoliitto ei kannata vahvojen oluiden, siiderien ja lonkeroiden myynnin sallimista vähittäiskaupoissa, sillä se kasvattaisi alkoholin käytöstä aiheutuvia terveyshaittoja. Näin kirjoittaa Pirkanman Vasemmiston verkkolehti Vasen kaista.
Puolueen puheenjohtaja Li Andersson on huolissaan siitä, että eduskunta päättää alkoholilaeista kokemusperustaisesti eikä tutkitun tiedon perusteella.
”Pelkään, että suhteellisen hyvin toimeentuleva porukka, joka istuu eduskunnassa, tekee suuria alkoholipoliittisia linjauksia omien arkivalintojensa perusteella”, Andersson sanoi Työväen musiikkitapahtumassa Valkeakoskella.
Hallitus suunnittelee vahvojen enintään 5,5-prosenttisten oluiden, siidereiden ja lonkeroiden myynnin sallimista vähittäiskaupoissa.
Vasemmiston verkkolehden mukaan suomalaiset juovat enimmäkseen kotona, ja eniten juodaan olutta.  Alkoholipoliittisessa keskustelussa on puhuttu paljon siitä, mitä juodaan, vaikka pitäisi puhua siitä, miten juodaan. Vain noin kymmenesosa alkoholista juodaan ravintoloissa.
Li Anderssonin muistuttaa, että alkoholipolitiikalla ei pitäisi tukea yksin juomista kotisohvalla, vaan juomatapojen muutosta kohti eurooppalaista juomakulttuuria. Siksi vasemmistoliitto on esittänyt ravintoloiden arvonlisäveron alentamista.

Facebook Comments

Comments are closed.