S

Suomalaiset panimot noudattavat markkinoinnin ohjeistuksia lainsäädäntöä tiukemmin

Panimoliiton jäsenyritykset noudattavat hyvin tuotteiden markkinointiin liittyviä lainsäädäntöä ja ohjeistuksia. Panimot ovat sitoutuneet lainsäädäntöä tiukempiin itsesääntelyohjeisiin, jotka auditoitiin nyt ensimmäistä kertaa.
Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton jäsenyritykset Hartwall, Momentin Group, Olvi, Red Bull Finland, Saimaan Juomatehdas ja Sinebrychoff noudattavat liiton tekemiä itsesääntelyohjeita hyvin.
Yritykset kertovat mietojen alkoholijuomien ainesosaluettelot ja energiasisällöt yksittäis- ja monipakkauksissaan. Yhä kehitettävää on muiden ravintoarvojen kuin energiamäärien ilmoittamisessa nettisivuilla.
Panimoliiton teettämän selvityksen mukaan panimot noudattavat alkoholijuomien vastuullisen markkinointiviestinnän ohjeita sekä virvoitusjuomien markkinoinnissa eurooppalaisen kattojärjestön Unesdan markkinointisäännöstöä.
”Mainostaja vastaa aina itse lain noudattamisesta ja siksi on tärkeää, että jäsenyritykset huomioivat tämän ja luovat sellaiset käytännöt mainostoimistojen kanssa, joilla voi aina varmistua, että on kussakin tilanteessa toimittu oikein”, sanoo Panimoliiton toimitusjohtaja Elina Ussa.
Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton itsesääntelyohjeiden noudattamisesta tehtiin ulkopuolinen arviointi ensimmäistä kertaa.

CategoriesPanimot

Facebook Comments