S

Suomalaisen artesaaniginin mitalisade sai jatkoa – nyt kaksi kultamitalia Hongkongissa

Arctic Blue Ginin menestys on saanut jatkoa Honkongissa.  Suomalainen artesaanigini on voittanut kultaa kahdessa eri sarjassa Kaukoidän merkittävimmässä juoma-alan kilpailussa.

Viime keväänä markkinoille tullut Arctic Blue Gin kerää kärkisijoja alan kilpailuissa eri puolilla maailmaa. Tällä kertaa tuote saavutti kaksi kultamitalia kansainvälisessä Cathay Pacific Hong Kong International Wine & Spirit Competition -kilpailussa.

Arctic Blue Gin 46,2 % otti kultaa normaalivahvuisten ginien kategoriassa. Menestysginin tuotekehitysversio Arctic Blue Navy Strength 58,5 % sai puolestaan kultamitalin vahvojen eli Navy Strength -ginien sarjassa.

 

Arctic Blue Ginin luonnonläheisyys vetoaa Aasian markkinoilla. Kuva: Andres Teiss.

 

Samassa kisassa Lignell & Piispasen Gustav Arctic Vodka ja Gustav Tilli Vodka sekä Kyrö Distilleryn Koskue Gin ottivat hopeaa. Lisäksi Lignell & Piispasen Gustav Blueberry Vodka sai pronssimitalin..

Hong Kong International Wine & Spirits Competition HKIWSC on Aasian tärkein juoma-alan kilpailu, joka järjestettiin nyt 10. kerran. Väkeviä juomia arvosteltiin 16 eri sarjassa. Tulokset julkistettiin Hongkongissa torstaina.

Menestys kilpailuissa näkyy viennin kasvuna.

Menestyminen HKIWSC-kisassa avaa Ilomantsissa Pohjois-Karjalassa valmistettavalle Arctic Blue Ginille uusia mahdollisuuksia Kaukoidän juomamarkkinoilla.

”Kilpailumenestys sekä Euroopassa että Aasiassa avaa meille ovia maailmalla. Hongkongin kultamitalit luonnollisesti vauhdittavat jalkautumistamme Aasian markkinoille merkittävällä tavalla”, Arctic Bluen brändijohtaja Mikko Spoof kertoo yhtiön tiedotteessa.

Mikko Spoof (vas.), Sara La Fountain ja Jaakko Sorsa vauhdittavat artesaaniginin myyntiä maailmalla. Kuva: Andres Teiss.

 

Kaukoidän markkinat ovat olleet Arctic Blue Ginin valmistajilla mielessä heti tuotteen suunnittelusta lähtien. Käsityönä valmistettavan ginin mausta vastaa Hongkongissa työskentelevä ja asuva suomalainen keittiömestari Jaakko Sorsa. Tislaajana on pohjoiskarjalaisen Nordic Premium Beveragesin tislaajamestari Asko Ryynänen.

Mikko Spoof ja yhtiökumppanit ovat kiertäneet pari viikkoa eri puolilla Kaukoitää tapaamassa maahantuojia ja asiakkaita.

Arctic Bluen kauppamiehet ovat käyneet vientineuvotteluita Singaporessa, Filippiineillä, Macaossa ja Hongkongissa. Spoofin mukaan jopa isot lifestyle- ja fashion-brandit ovat olleet kiinnostuneita yhteistyöstä Arctic Bluen kanssa.

”On uskomatonta, miten suomalainen luonto ja sen antimet kiinnostavat aasialaisia kuluttajia sekä Aasiassa toimivia yhtiöitä. Täällä kaikki tietävät Suomen sekä meidän maailman puhtaimman ilman, luonnon ja veden. Kunpa meillä koti-Suomessakin jokainen ymmärtäisi, minkälaisen aarrearkun päällä istumme”, Spoof tähdentää.

Mikko Spoof kertoo, että vienti Eurooppaan toimii jo puolen vuoden myynnin jälkeen. Kaukoidän markkinat avautuvat vähitellen. Kuva; Andres Teiss.

 

Aasian maiden ohella Arctic Blue Giniä viedään jo yhdeksään Euroopan maahan. Ensi vuoden loppuun mennessä tavoitteena on saada tuote myyntiin 20 maassa Euroopassa.

“Myös eri maiden lentoyhtiöt ovat olleet meihin yhteydessä ja ilmaisseet kiinnostuksensa giniämme kohtaan, joten Arctic Blue on saatavilla alkuvuodesta uudessa 5 cl:n lasipullossa”, Spoof kertoo.

Arctic Blue Gin suhtautuu kilpailuihin vakavasti. Ne ovat hyviä laadun ja tuotteen kiinnostuksen mitareita.

Mikko Spoof ei hätkähdä viime kuukausina Suomessa herätettyä keskustelua maailmalla järjestettävistä juomakilpailuista. Joidenkin kriitikoiden mielestä kisoja ei pitäisi huomioida lainkaan puhuttaessa kansainvälisestä menestyksestä. Monista alkoholikilpailuista kun saa aina jonkinvärisen mitalin vain osallistumalla.

Arctic Blue Ginille menestystä on tullut runsaasti puolessa vuodessa. Vain muutama viikko sitten tuotteen muotoilu voitti kultaa kansainvälisesti arvostetussa International Wine & Spirit Competition -kilpailussa Lontoossa.

Alkuvuodesta tuote palkittiin Spirit of the Year -palkinnolla World Spirits Awards (WSA) -kilpailussa Saksassa. Se sai myös WSA:n Double Gold -luokituksen pistemäärällä 95,8/100. WSA on ainoa kilpailu, jossa tuotteille tehdään myös laboratorioanalyysit.

“Me uskomme tieteeseen yhtä paljon kuin aistinvaraiseen arvosteluun. WSA mittaa alkoholijuoman puhtauden, mikä on meille brändinä todella tärkeää. Yhtiömme strategiana alusta asti on ollut, että emme tuo keskeneräisiä tuotteita markkinoille, vaan tarjoamme asiakkaillemme kansainvälisesti palkittuja ja korkealaatuisia elämyksiä”, Spoof tähdentää.

Facebook Comments