S

Suojaa oluesi terassilla auringonvalolta

Kesän olut on vaalea. Samettiset vehnäoluet, hedelmäiset alet ja helmeilevät lagerit hellivät raikkaudellaan ja piristävät päivän päätteeksi. Kohtuudella nautittu mieto olut ei puuduta kesken pitkänkin helteisen istunnon.

Kesäolut on herkkä seuralainen. Sen kanssa kannattaa olla tarkkana istuitpa sitten ravintolan terassilla, saunan portailla tai vaikka rantakalliolla. Olut on elävä ja tuore tuote.

Heitä pois muovituopit ja letkumukit, joissa oluen aromit karkaavat alta aikayksikön. Nauti oluesi aidosta lasista tai savituopista. Paahtava aurinko ja muovituoppi ovat oluen perivihollisia.

Terassilla ja pihapatiolla pidä olutlasi aina varjossa, jos vain se on mahdollista. Päivän lehdestä, ruokalistasta tai kalenterista voit taitella lasille kätevän varjostimen. Saksalaiset suosivat biergarteneissa puisia lasinkansia, jotka suojaavat aromeja karkaamasta ja estävät samalla ötököitä ja puista tippuvia roskia pääsemästä oluen joukkoon.Viisas valitsee terassilla pienen tuopin, sillä pieninä annoksina juoma pysyy varmasti tuoreena. Tosin tiskillä käynnit tihenevät, mutta se on pieni vaiva väljähtyneen oluen rinnalla. Ja muista myös huuhdella lasi jokaisen nautitun oluen jälkeen.

Kesäolut viihtyy viileässä. Älä jätä täysiä tölkkejä ja pulloja pitkäksi aikaa auton peräkonttiin, sillä helteellä takaboxissa voi mitata jopa saunan löylylukemia. Mökille mennessäsi osta oluet lähikaupasta, niin saat ne kylminä perille saakka. Pakkaa kassalla juomat niin, että muut tavarat suojaavat niitä suoralta auringonvalolta.

Olut on oiva kesäjuoma. Se on makkaran ystävä ja kalan kaveri. Lorauta maltaista olutta grillimarinadiin, pataruokiin ja kastikkeisiin. Halvimman viinin hinnalla voit löytää laatuoluesta grillijuhliesi pelastajan tai ainakin uuden tuttavuuden.

Kesäolut on mieto, kevyt ja terveellinen vaihtoehto. Oluiden makumaailma on valtava. Vaadi olueltasi tänä kesänä hieman enemmän ja se palkitsee sinut suurella nautinnolla.

CategoriesOlut

Facebook Comments