S

Servaali vauhdittaa pienpanimoiden oluiden myyntiä

Alkoholijuomien maahantuoja Servaali parantaa kotimaisten pienpanimoiden myyntiä ja jakelua sekä kotimaassa että ulkomailla. Yhtiö on ottanut uutena jakeluunsa tamperelaisen panimoravintola Plevan juomat.

Vuonna 1994 perustetun Plevnan Siperia Stout valittiin Suomen parhaaksi olueksi 2015. Se on myös saanut suomalaisista oluista parhaat pisteet Ratebeer.com-sivustolla.

“Suomessa pienpanimoiden suurin haaste ei enää ole oluen laatu, sillä meillä osataan tehdä maailmankin mittakaavassa kovatasoisia oluita. Sen sijaan ongelmana on, kuinka tuote saadaan tuote kuluttajalle. Servaalilla ovat resurssit taata pienpanimolle jakelutie Hangosta Utsjoelle,” kertoo pienpanimoiden yhteistyöstä vastaava Vesa Salminen.

Kumppanuuksia parhaiden kanssa

Pitkän linjan olut- ja viskiasiantuntija Salminen littyy Servaalin vahvuuteen syyskuun alussa. Yhtiön tavoitteena on solmia kumppanuuksia tarkkaan valikoitujen kotimaisten pienpanimoiden kanssa. Servaali tarjoaa pienpanimoille kattavan jakelu- ja logistiikkaverkoston sekä tehokkaan myyntikoneiston.

”Suomessa pienpanimo-oluiden välillä ei ole varsinaista kilpailua, sillä kaikki panimot ovat todella persoonallisia. Kun yksi panimo menestyy, nostaa se myös kiinnostusta muiden tuotteita kohtaan,” Salminen  kertoo.
Yksi Servaalin tavoitteista onkin edistää yhteistyötä pienpanimoiden välillä. Servaalin emoyhtiön Captol Investin omistama Mallaskosken panimo on jo valmistanut yhteistyöoluet Servaalin edustuksessa olevien virolaisen Põhjala-panimon sekä amerikkalaisen Tommy Knockerin kanssa.
Nyt syksyllä Põhjala tulee tekemään oluet myös Koskipanimo-Plevnan ja kiinalaisen Panda Brewn kanssa.
”Mielestämme tällaiset kollaboraatio-oluet ovat hyvä esimerkki yhteishengestä, johon panimoiden tulisi Suomessa pyrkiä. Niiden kautta panimot voivat oppia paljon toisiltaan ja tavoittaa uusia kuluttajia,” Salminen muistuttaa.
Captol Invest harjoittaa myös vientitoimintaa. Jatkossa tätä synergiaetua on tarkoitus hyödyntää myös Servaalin edustamien kotimaisten pienpanimoiden eduksi. Mallaskosken tuotteita viedään jo Baltian maihin ja Kiinaan.
Kuvat: Sebastian Trzaska ja Heikki Kähkönen.

CategoriesJuomat Olut Panimot

Facebook Comments