H

Hävikkiviikko nostaa ruoan arvostusta

Tänään käynnistyneen valtakunnallisen Hävikkiviikon tavoitteena on kannustaa kaikkia ruokaketjussa mukana olevia ruokahävikin vähentämiseen ja ruoan arvostuksen lisäämiseen.  Kuluttajaliiton järjestämään teemaviikkoon on ilmoittautunut mukaan 150 eri alojen yritystä ja organisaatiota.
Osana Hävikkiviikkoa Kuluttajaliitto, Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra, Motiva ja Luonnonvarakeskus Luke järjestävät yhdessä kilpailun, jossa eri sarjoissa kerätään uusia ideoita ja nostetaan esille jo olemassa olevia hyviä käytäntöjä, joilla ruokahävikkiä voidaan vähentää.
Esimerkiksi Scandic-hotelliketju on kampanjan innoittamana saanut vähennettyä aamiaishävikkiä jopa 30 prosenttia vuodesta 2012.
”Tutkimme parasta aikaa, kuinka hävikin mittaamista voisi laajentaa muille toimintamme osa-alueille kuten kokoustarjoiluihin. Näemme suuria mahdollisuuksia pienissä puroissa ja uskon, että matkamme kohti hävikitöntä ravintolatoimintaa on hyvässä vauhdissa”, kertoo Scandic Suomen toimitusjohtaja Aki Käyhkö.
Viikko huipentuu Hävikkiruokafestareihin, jotka järjestetään ensi lauantaina ja sunnuntaina 3.-4.9. Korjaamolla Helsingissä Designmarkkinat 2nd Cycle -tapahtuman yhteydessä.

CategoriesYleinen

Facebook Comments