P

Pyynikin käsityöläispanimolle sarjavoitto oluiden epävirallisissa MM-kisoissa

Englantilaisen World Beer Awardsin tuomaristo on valinnut Pyynikin käsityöläispanimon Ruby Jazz Alen tämän vuoden parhaaksi miedoksi tummaksi ale-olueksi. Maailmanlaajuisen kilpailun tuomariston arvion mukaan Ruby Jazz Ale 4,7 % -oluella on kaunis väri. Maussa ja tuoksussa on miellyttävää paahdettua viljaa. Oluen pitkässä ja kuivassa jälkimaussa on havaittavissa suklaata ja kahvia.

Ruby Jazz Ale, 4,7 %.
Ruby Jazz Ale, 4,7 %.

World Beer Awardsiin ilmoittautui satoja oluita 36 eri maasta. Kilpailun kahdeksassa pääluokassa oli yhteensä 66 eri sarjaa. Pyynikin käsityöläispanimo osallistui kisaan ensimmäistä kertaa neljällä eri oluella.
”Tämä on iso juttu. Eihän tätä oikeastaan vielä ymmärräkään. On hienoa, että voitto tuli miedolla oluella, sillä aikaisemmat voittomme ovat tulleet pääosin ravintolavahvuisilla tuotteilla”, olutmestari Tuomas Pere kertoo.
Ruby Jazz Ale -olutta on valmistettu Pyynikin käsityöläispanimon alkutaipaleesta asti. Olut on Peren henkilökohtainen suosikki.
”Yritän usein saada vangittua tunnemuistoja reseptiikkaan, ja tässä on taustalla iso tapahtuma elämässäni. Menin silloin Pyynikin syksyiselle harjulle omaan pohdiskelupaikkaani. Sen hetken tuoksut, maut ja tunnelma jäivät vahvasti mieleeni. Ne kaikki ovat Rubyssa”, Pere kuvailee.
Ruby Jazz Ale on hienoisesti pihlajanmarjainen syysolut, tummanpunertava ja rubiininen sekä raikkaasti humaloitu herkku, joka sopii Peren mukaan esimerkiksi riistaruokien ja paahdetun ruisleivän kumppaniksi.
Aikaisempaa suurta kansainvälistä kisamenestystä Pyynikin käsityöläispanimo on saanut vuonna 2014, kun Vahvaportteri palkittiin kultamitalilla ja valittiin parhaaksi käsityöportteriksi Global Craft Beer Awards -kilpailussa Berliinissä. Kyseessä oli pienpanimoiden kilpailu. World Beer Awardsiin voivat ottaa osaa kaikki maailman panimot.

CategoriesJuomat Olut Panimot

Facebook Comments