P

Pienpanimot juhlivat Jyväskylässä

Suomen suurin pienpanimojuhla rantautuu ensimmäistä kertaa Jyväskylän satamaan. Tänään käynnistyvä Suuret Oluet – Pienet Panimot (SOPP) -festivaali tarjoaa monipuolisen kattauksen kotimaisten käsityöpanimoiden tuotannosta.
Copy of DSC05912 2247x3000 1497x2000Tapahtuma sai alkunsa Lahden Satamatorilta vuonna 2002. Tänä kesänä SOPP on kerännyt jo lähes 40 000 kävijää kolmessa tapahtumassa Lahdessa, Tampereella ja Helsingissä.
Jyväskylässä SOPP tarjoaa maistettaviksi lähes 200 kotimaista pienpanimotuotetta kolmen päivän aikana. Mukana on 20 kotimaista yritystä. Asiakaspaikkoja alueella on 1000. Olutjuhlan järjestelyistä vastaavat Lammin Sahti Oy ja Pienpanimoliiton jäsenyritykset.
Käsityöpanimot tukevat suomalaista kestävää maataloutta käyttämällä pääraaka-aineina lähialueilla kasvatettua mallasohraa, josta osa on luomua. Lähiruoka on tänä päivänä ajankohtaista. Kotimaiset pienpanimot nojaavat oluen valmistuksessa puhtaisiin suomalaisiin raaka-aineisiin sekä kotimaiseen työhön ja osaamiseen.
”Pienpanimossa käsityönä valmistetut sahdit, oluet ja siiderit ovat aitoja lähituotteita siinä missä lihajalosteet, leipomotuotteet tai muut elintarvikkeet”, SOPP:n pääjärjestäjä Pekka Kääriäinen muistuttaa.
Monipuolista ohjelmaa
Suuret oluet – Pienet Panimot -tapahtuman ajaksi Jyväskylän sataman parkkialue on aidattu anniskelualueeksi, jossa tuotteiden esittely ja myynti tapahtuu. Alueella on tarjolla monipuolista kotimaista ruokaa panimojuomien kyytipojaksi. Ruokatarjonnasta huolehtivat Lettukertut, Asplund Chips, Visalle ja Ruisherkku.
DSC05894 3000x2132 2000x1421Iltaohjelmasta vastaavat Timo Rautiainen & Jussi Lampi Duo (to), Leevi & The Leavings tribuutti (pe), Esa Karppinen sekä Ants in the Pants (la).  Päivisin on myös muuta ohjelmaa.
Suuret oluet – Pienet Panimot on avoinna Jyväskylän satamassa torstaina klo 15–24 sekä perjantaina ja lauantaina la klo 12–01.
Alueelle on ilmainen sisäänpääsy klo 18:aan asti. Sen jälkeen saapuvilta peritään 10 euron pääsymaksu, joka sisältää tapahtuman oman lasin.
SOPP:issa käytetään 3,00 euron pestäviä laseja, jotka voi ottaa mukaan muistona olutfestivaalista. Palautettaessa lasista saa takaisin 2,00 euroa. Lasipisteistä ja pesun opastuksesta vastaavat olutseurojen talkoolaiset.
Maksaminen tapahtuu rahalla ja alueella on rahannostopiste, josta voi nostaa rahaa pankki- tai luottokortilla. Lasinpesupaikassa on myös asiakkaille tarkoitettu juomavesipiste.
Järjestäjä
Lammin Sahti, Hämeenlinna
Muut pienpanimot
Panimoravintola Beer Hunter’s, Pori
Bock´s Corner Brewery, Vaasa
Panimoravintola Bryggeri Helsinki
Iso-Kallan Panimo, Kuopio
Laitilan Wirvoitusjuomatehdas, Laitila
Olutbryki Raum / Lapin Voima, Rauma
Maistila, Oulu
Maku Brewing, Tuusula
Mallaskuun Panimo, Lapua
Malmgårdin Panimo, Loviisa
Panimo Hiisi, Jyväskylä
Pyynikin käsityöläispanimo, Tampere
Radbrew, Kaarina
Rekolan Panimo, Raasepori
Saimaan Juomatehdas, Mikkeli
Sonnisaari Panimo, Oulu
Stallhagen, Godby, Ahvenanmaa
Teerenpeli Panimo & Tislaamo, Lahti
Vakka-Suomen Panimo, Uusikaupunki

CategoriesJuomat Olut Panimot

Facebook Comments