H

Härkäpapuja jauhelihan tilalle

Suomalainen härkäpapu pyrkii lautaselle jauhelihan tilalle. Härkäpapua käytetään monen uuden kasvistuotteen perustana. Tuorein valmiste on kotimainen Härkis, jossa härkäpapu soveltuu lihapullien ja jauhelihapastan pohjaksi.

Härkis on Verso Food Oy:n kehittämä jauhelihan kaltainen kasvisvalmiste. Härkiksen kehittäminen vei Verso Foodilta kolme vuotta, ja siihen osallistui elintarvikealan ammattilaisten lisäksi myös joukko kuluttajia. Kypsä härkäpapuvalmiste on saatavilla syyskuun alusta ruokakauppojen kylmäaltaista.
”Yhä useampi kuluttaja aikoo vähentää punaisen lihan syöntiä, mutta moni meistä ei halua siirtyä ulkomaisen soijan käyttöön. Tähän tarpeeseen ryhdyimme kehittämään ekologista kotimaista vaihtoehtoa. Löysimme ratkaisun suomalaisesta härkäpavusta, jota on vielä varsin vähän hyödynnetty elintarvikkeissa”, Verso Foodin toimitusjohtaja Tarja Ollila kertoo.
Jarppi
Ruuat valmistuvat Härkiksestä nopeasti, sillä tuote on valmiiksi kypsä. Raa’asta jauhelihasta poiketen Härkis vaatii vain lämmityksen, ja esimerkiksi kastikkeisiin se lisätään vasta ruoanlaiton loppuvaiheessa.
”Härkäpapu on monelle suomalaiselle varsin tuntematon, vaikka sitä onkin viljelty Suomessa jo 1200-luvulta alkaen. Monelle tulee yllätyksenä, että härkäpapu sisältää enemmän proteiinia kuin naudanlihassa eli 30 prosenttia. Siinä on myös runsaasti kuituja ja B-ryhmän vitamiineja”, Ollila sanoo.
Valmisteessa on proteiinia 17 prosenttia. Soijattomassa ja laktoosittomassa tuotteessa on paljon kuitua. Härkis sopii myös vegaaniseen ruokavalioon.Tuote valmistetaan Suomessa.
”Kasviproteiinivalmisteiden kysyntä on kasvanut tänä vuonna Suomessa kaksinumeroisia lukuja. Olemme varautuneet suureen kysyntään ja satsanneet tuotteen hyvään saatavuuteen”, Ollila lupaa.
www.versofood.fi

CategoriesYleinen

Facebook Comments