P

Panimomestareista yli kolmasosa on naisia

Olutta pidetään miesten juomana. Oluen valmistuksesta isoissa panimoissa vastaavista panimomestareista reilu kolmannes on naisia.
Panimoliiton jäsenyrityksissä oli viime vuonna töissä liki 1700 työntekijää. Määrä on pysynyt parin viime vuoden ajan ennallaan. Kymmenessä vuodessa alan työpaikat ovat kuitenkin vähentyneet 700 henkilöllä.
Panimoalan työntekijöistä 28 prosenttia on miehiä. Sen sijaan panimomestarin koulutuksen suorittaneista huippuammattilaisista eli naisia on 35 prosenttia.
Panimoliiton jäsenyrityksissä työskentelee 17 naispanimomestaria. He vastaavat oluen valmistuksesta sekä toimivat panimoissa tuotekehitys-, laadunvarmistus- ja johtotehtävissä.

Panimoala palkkaa tänä vuonna lähes 300 kesätyöntekijää.

Kausityöntekijöiden avulla panimoteollisuus pystyy vastaamaan kesäsesongin tarpeisiin ja varmistamaan kesäjuomien toimitukset kuluttajille. Kesän juomamyynti on lähes kolmannes koko vuoden myynnistä.
Panimoteollisuus tarjoaa kesätyöpaikkoja yli 18-vuotiaille eri puolella Suomea. Kesätyöntekijöitä tarvitaan muun muassa tuotannon, logistiikan ja asiakaspalvelun pariin.
Yrityksille kesätyöpaikkojen tarjoaminen on mahdollisuus taata osaavien työntekijöiden saannin jatkossa. Monelle nuorelle kesätyö on näyteikkuna käytännön työelämään.
Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton jäsenyritykset ovat Hartwall, Momentin Group, Olvi, Red Bull Finland, Saimaan Juomatehdas ja Sinebrychoff.

CategoriesPanimot

Facebook Comments