O

Olvin juomamyynti kasvoi viidenneksellä Suomessa

Iisalmelaisella Olvilla on vauhti päällä. Panimokonsernin myynti, liikevaihto ja liikevoitto kasvoivat viime vuonna tuntuvasti vuoteen 2015 verrattuna.
Pörssiyhtiö Olvin liikevaihto kasvoi 3,5 prosenttia ja oli yhteensä reilut 320 miljoonaa euroa. Yhtiö paransi Suomessa litramyyntiään reilulla 20 prosentilla ja liikevoittoaan peräti 37 prosentilla. Iisalmen panimon liikevaihto oli vajaat 120 miljoonaa euroa.
Konsernin yhtiöt Suomessa, Virossa, Latviassa, Liettuassa ja Valko-Venäjällä valmistivat oluita ja muita juomia yhteensä lähes 620 miljoonaa litraa. Yhtiön suurin yksikkö on valkovenäläinen Lidskoe Pivo, jonka myynti oli 178,3 miljoonaa litraa. Lähes samaan eli 178 miljoonaan litraan ylsi Iisalmen tuotantolaitos. Viron A. Le Coqin tuotanto oli reilut 120 miljoonaa litraa.
”Viron kannattavuus säilyi edelleen erittäin vahvalla tasolla. Latvian liikevoitto parani 13 prosenttia ja yhtiö teki historiansa parhaan tuloksen. Myös Liettua paransi tulostaan edellisvuoteen verrattuna. Positiivista kehitystä Baltiassa tuki markkinaosuuksien kasvu, onnistuneet tuoteuutuudet sekä kustannustehokkuus”, summaa Olvin toimitusjohtaja Lasse Aho tilinpäätöstiedotteessa.
(Alla oleva mainos ei liity uutiseen.)

CategoriesJuomat Olut

Facebook Comments