O

Olutfestivaali sai huomautuksen viinarannekejupakassa

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on antanut Lammin Sahdille huomautuksen alkoholilain rikkomisesta. Kyse on maksurannekejupakasta Helsingin Suuret Oluet – Pienet Panimot -tapahtumassa. Lammin Sahti harkitsee valittavansa AVI:n päätöksestä.

Suuret oluet - pienet panimot -tapahtumassa maisteltiin tuhansia pieniä annoksia kotimaisia käistyöoluita, Kuva: Heikki Kähkönen.
Suuret oluet – pienet panimot -tapahtumassa maisteltiin tuhansia pieniä annoksia kotimaisia käistyöoluita, Kuva: Heikki Kähkönen.

Heinäkuun lopussa Helsingin Rautatientorilla järjestetyn pienpanimotapahtuman asiakkaat voivat ostaa rannekkeella alkoholijuomia laskulle.
AVI:n mukaan tapahtuman järjestänyt Lammin Sahti rikkoi voimassa olevaa alkoholilakia, vaikka lähes identtinen järjestelmä on käytössä viihdekylpylöissä.
Etelä-Suomen AVI muistuttaa tiedotteessaan, että lain mukaan alkoholijuomaa ei saa anniskella velaksi, panttia vastaan tai vaihtokaupalla. Anniskelu velaksi on kuitenkin sallittua yhteisöille, hotellissa asuvalle matkustajalle tai muutoin yksityishenkilölle Valviran hyväksymiä luottojärjestelyjä noudattaen.

Lammin Sahti kertoo noudattaneensa ohjeita

Aluehallintovirasto katsoo, että maksun periminen käteisellä tai hyväksytyillä maksujärjestelyillä ei olisi tuottanut Lammin Sahti Oy:lle kohtuutonta hankaluutta.
Lammin Sahti harkitsee valittavansa AVI:n päätöksestä. Olutfestivaalin pääjärjestäjä Pekka Kääriäinen sanoo, että SOPP-tapahtumissa noudatetaan mahdollisimman tarkoin lakeja ja viranomaismääräyksiä. Kääriäinen sanoo luottaaneensa maksurannekkeen palvelun järjestäneen yrityksen asiantuntemukseen.
”Myimme tapahtumassa paljon pieniä maisteluannoksia, jolloin maksurannekkeen käyttäminen helpotti ja nopeutti maksukäytäntöä. Kyse ei ollut mistään viinarannekkeesta, vaan sillä voi ostaa kotimaisten pienten tuottajien käsityönä valmistamia panimojuomia”, Kääriäinen huomauttaa.
28.11.2016 Pienpanimofestivaali Suuret oluet – pienet panimot laajenee Turkuun ja Ouluun
6.10.2016 Lammin Sahti: Meidät on tuomittu viinarannekekohussa, vaikka asian käsittely on kesken
31.10.2016 Käsityöoluet keräsivät 24 000 janoista Rautatientorille
29.7.2016 Mätäkuun juttu viinarannekkeesta
19.7.2016 Yli 400 olutta ja siideriä Rautatientorille
 

Facebook Comments

Comments are closed.