S

Suuret Oluet – Pienet Panimot kokosi Helsingin Rautatientorille yli 20 000 kävijää

Helsingin Rautatientorilla järjestetty kymmenpäiväinen Suuret Oluet – Pienet Panimot -oluttapahtuma kokosi yhteen 20 000 pienpanimojuomien ystävää. Tapahtuman turvallisuusjärjestelyt onnistuivat hyvin. Olutfestivaali järjestetään Lahden Satamatorilla tulevana viikonloppuna 6.–8. elokuuta.

Helsingin Rautatientorilla järjestetty Suuret Oluet – Pienet Panimot (SOPP) onnistui järjesätjien mukaan hyvin. Tapahtuma toteutettiin aiempia vuosia tuntuvasti pienempänä kahdessa viiden päivän jaksossa. Silti SOPP keräsi yhteen yli 20 000 oluiden ja muiden pienpanimojuomien ystävää.

”Jonoja syntyi luonnollisesti, mutta pöydissä oli hyvin tilaa. Tunnelma oli rento ja hilpeä, kuten oluttapahtumaan kuuluukin”, SOPP:in järjestäjä Pekka Kääriäinen kiittelee.

SOPP:issa oli kymmenkunta pienpanimoa kerrallaan esittelemässä ja myymässä tuotteitaan. Välipäivinä panimot vaihtuvat uusiin. Tarjolla oli myös alkoholittomia juomia sekä monipuolista kotimaista ruokaa.

Koronapandemia on iskenyt juoma- ja ravintola-alaan ankaralla kädellä. SOPP tarjosi joukolle kotimaisia pieniä yrityksiä mahdollisuuden maistattaa ja myydä tuotteitaan mahdollisimman lähellä asiakkaitaan.

Pekka Kääriäinen (oik.) on tyytyväinen Helsingin SOPP:in järjestelyihin ja toteutuneeseen myyntiin. Kuva: Heikki Kähköne

”Saamamme palautteen perusteella onnistuimme siinä erinomaisesti, sillä kauppa kävi hyvin ja asiakkaat olivat tyytyväisiä. Pienpanimo-olut on iloinen ja sosiaalinen voimatekijä, joka kokoaa ihmisiä yhteen. Olut on oleellinen osa suomalaisten kesänviettoa”, Kääriäinen kertoo.

Rautatientorin myynti ylitti tällä viikolla tapahtumassa mukana olleen Tornion Panimon ennakko-odotukset. Torniolaispanimo osallistuu vielä Turun, Oulun ja Tampereen SOPP-festareille sekä Kymijoki Beer Festivalille Kouvolassa.

”Suuret oluet – pienet panimot -tapahtumat ovat erittäin tärkeitä meille erityisesti tänä kesänä, kun lähes kaikki olutfestivaalit on peruttu Suomessa. SOPP:in myötä saamme tehtyä tuhansille oluiden ystäville tunnetuksi tuotteitamme ja panimoamme isoissa kaupungeissa, jotka ovat tärkeitä myynnin ja markkinoinnin kannalta”, kertoo Tornion Panimon toimitusjohtaja Kaj Kostiander.

Olut kuuluu suomalaiseen kesään. Kuva: Heikki Kähkönen.

Olutkaravaani siirtyy Lahteen, Turkuun, Ouluun ja Tampereelle.

Suuret Oluet -Pienet Panimot -oluttapahtumien järjestelyistä vastaa 35-vuotisjuhliaan viettävä hämeenlinnalainen Lammin Sahti. Perheyrityksen perustaja Pekka Kääriäinen kertoo, että juhlavuosi menee työn merkeissä. SOPP-festivaali järjestetään loppukesän ja alkavan syksyn aikana vielä neljässä kaupungissa eri puolilla maata

”Suuret Oluet -Pienet Panimot sai alkunsa lähes 20 vuotta sitten Lahden satamasta, jossa avaamme tapahtuman jo alkavalla viikolla eli tulevana torstaina 6. elokuuta. SOPP Lahti on kolmipäiväinen eli tapahtumapäivät ovat torstai, perjantai ja lauantai. Sen jälkeen suuntaamme vielä Turkuun, Ouluun ja Tampereelle”, Kääriäinen sanoo.

Lahdessa SOPP piti järjestää heinäkuun alussa, mutta koronarajoitusten vuoksi se siirtyi elokuun alkuun. Lahden SOPP:ssa on mukana kolmetoista panimoa. Mikäli viranomaiset muuttavat määräyksiään, tapahtuma elää niiden mukaisesti.

”Suosittelemme pöytävarauksen tekemistä. Ennakkovarauksella voi varmistaa sisäänpääsyn ohella seurueelle oman pöydän alueen parhaimmalta paikalta ja narikkapalvelut”, Kääriäinen perustelee.

Suuret Oluet – Pienet Panimot -oluttapahtuma järjestetään Lahden satamassa tulevana viikonloppuna 6.-8.8. Kuva: Heikki Kähkönen.

SOPP-kiertueen loppukesän paikkakunnat ja tapahtumapäivät
Lahti, satama, torstai–lauantai 6.–8.8.
Turku, Mannerheiminpuisto (Mikaelinpuisto), torstai–lauantai 13.–15.8
Oulu, kauppatori, torstai–lauantai 27.–29.8
Tampere, Ratinanniemen festivaalipuisto, torstai–lauantai 10.–12.9.

CategoriesKansi Matkalla Olut

Facebook Comments