I

Inarilaisravintola Aanaar näyttävästi esillä Ranskan television suositussa kokkiohjelmassa

Inarissa toimiva ravintola Aanaar on mukana perjantaina Ranskan TV:n ykköskanavalla esitettävän Cuisine Impossible -ohjelman Lappi-jaksossa. Ohjelmaa katsoo noin miljoona katsojaa joka viikko. TV-ohjelman isäntänä toimii kuuden pariisilaisen ravintolan omistaja ja tv-kokki Juan Arbelaez, joka kävi kuvausmatkalla Inarissa viime talvena.

Cuisine Impossiblessa kaksi nuorta huippukokkia, Juan Arbelaez ja Julien Duboué, kilpailevat toisiaan vastaan mahdottomilta tuntuvissa haasteissa ympäri maailman. Kokit matkustavat heille aiemmin tuntemattomiin kohteisiin.

Paikan päällä he maistavat paikallisten huippukokkien valmistamia ravintola-annoksia, joista he yrittävät tunnistaa raaka-aineet. He myös yrittävät valmistaa annokset itse mahdollisimman tarkkaan.

Perjantaina ensi-iltansa saavassa jaksossa kolumbialaislähtöinen ja kuuden pariisilaisen ravintolan omistaja Arbelaez matkustaa Inariin. Hänen kilpakumppaninsa Duboué puolestaan lentää Martiniquen saarelle.

Cuisine Impossible kerää miljoona katsojaa joka perjantai Ranskan TV1-kanavalle. Kuva: Cuisine Impossible.

Inarissa Arbelaez maistelee Suomen 50 Parasta Ravintolaa -kisassa sijalle 23 ja Gastonomien seuran Vuoden ravintola 2020 -palkinnon napanneen ravintola Aanaarin annoksia ja yrittää valmistaa niitä myös itse.

”Yllättävän hyvin Arbelaez onnistui jäljittelemään annoksiamme varsinkin ulkonäöllisesti. Kaikkia makuja ei ihan löytynyt, mutta hyvää ruokaa hän valmisti. Alkuperäisissä annoksissa oli poron vasan paahtopaistia, poronverikumpuksia, perunaa ja jäkälää sekä alkuruoassa kuivatusta hauesta tehtyä haukivaahtoa, fenkolia ja marinoitua väinönputkea”, Aanaarin keittiömestari Heikki Nikula kertoo.

Kuvausryhmä tutustui konkreettisesti lappilaiseen luontoon. Kuva: Cuisine Impossible.

Nikula myöntää, että arktinen ruokakulttuuri ja saamelainen perintö tekivät vaikutuksen julkkiskokki Arbelaeziin.

”Hän tykkäsi meidän upeista raaka-aineista ja siitä, että ne tulevat ympäröivästä luonnosta. Juanin mukaan täällä tehdään maailmanluokan ruokaa. Koko Inarin alue ja vierailu oli hänen mielestä upea elämys”.

Ohjelman vierailu Suomessa on osa Business Finlandiin kuuluvan Visit Finlandin pr-työtä. Visit Finlandin kautta saapuvien kansainvälisten kuvausryhmien työskentely tuo laajaa näkyvyyttä koko matkailualueelle.

”Erilaiset sarja- ja filmituotannot herättävät katsojissa uteliaisuuden aluettamme kohtaan ja inspiroivat heitä tutustumaan tarkemmin tarjontaamme. Tuotantojen tuoma näkyvyys yrityksille ja yhteistyö filmikomission kanssa tukee matkailua ja lisää palvelutarjonnan tunnettuutta”, matkailukoordinaattori Eeva Flinkman Inari-Saariselkä Matkailusta kertoo.

Ravintola Aanaarin pohjoiset maut hurmasivat ranskalaiset.

Facebook Comments