J

Juomayhtiö Anoran toimitusjohtaja vaihtui – uusi vetäjä tulee Puolasta

Pörssiyhtiö Anora Groupin hallitus nimitti keskiviikkona uudeksi toimitusjohtajaksi puolalaisen Jacek Pastuszkan. Samalla hallitus vapautti tehtävästä yhtiötä vuodesta 2014 johtaneen Pekka Tennilän. Pastuszka on tehnyt pitkän työuran Carlsbergillä.

Kauppatieteiden maisteri Jacek Pastuszka, 60, on toiminut viimeksi Carlsbergin Länsi-Euroopan toimitusjohtajana sekä panimokonsernin johtoryhmän jäsenenä. Carlsberg-uransa aikana Pastuszka on työskennellyt myös Itä-Euroopan toimintojen, Norjan suurimman panimon Ringnesin ja Carlsberg Puolan toimitusjohtajana.

”Pastuszkan kokemus Pohjois- ja Länsi-Euroopan markkinoilta on meille ideaalinen. Hänellä on vahvaa kokemusta liiketoiminnan muutostilanteista, kuten Carlsbergin Norjan toimintojen uudelleenjärjestelyistä. Hallitus on vakuuttunut, että hän on sopiva henkilö johtamaan Anoraa kohti sen vuoden 2030 strategisten tavoitteiden saavuttamista”, sanoo Anoran hallituksen puheenjohtaja Michael Holm Johansen yhtiön tiedotteessa.

Myös Pastuszkan edeltäjä, keskiviikkona tehtävänsä jättänyt Pekka Tennilä, 54, tuli Anoran palvelukseen Carlsbergilta. Hän vastasi Suomen valtion omistaman juomayhtiö Altian listaamisesta Helsingin pörssiin sekä mm. yhtiön yhdistymisestä norjalaisen Arcusin kanssa 2020.

Arcus oli Suomen Altian tavoin entinen Norjan valtion omistama alkoholijuomien valmistusyhtiö Vinmonopolet. Yhdistymisen jälkeen Altia muutti nimensä Anora Groupiksi.

Anora Groupiin kuuluvat lisäksi Anora Industrial sekä logistiikkayhtiö Vectura. Konsernin liikevaihto oli 700 miljoonaa euroa vuonna 2022. Yhtiö työllistää noin juoma-alojen 1200 ammattilaista.

Jacek Pastuszkan kuva: Anora Group

 

CategoriesJuomat Kansi

Facebook Comments