H

Hartwallin lonkeron vienti Aasiaan kasvaa kovaa vauhtia

Hartwall Original Long Drink -juoman vienti Aasiaan on alkanut vahvasti. Lonkeron vienti käynnistyi keväällä 2015 Ruotsista ja Alankomaista. Tänä kesänä Hartwall aloitti jakelun Japanissa, Taiwanissa ja Hongkongissa.
Ruotsissa juoma nousi vain puolessa vuodessa Systembolagetin tilausvalikoimatuotteesta vakiovalikoimaan. Ensi joulukuussa lonkeroa saa jo lähes kaikista Systembolagetin myymälöistä.

Lonkero on esillä Stockholm Beer & Whisky Festivalilla Tukholmassa.
Lonkero on esillä Stockholm Beer & Whisky Festivalilla Tukholmassa.

Hyvä kysyntä ennakoi menestystä lonkerolle Kaukoidässä. Aasian-valloitus sai vauhtia Tokion Foodex-messuilta, jonne Hartwall osallistui keväällä 2016 osana Food from Finland -hanketta. Myynti on alkanut vauhdilla ja lonkeroa saa jo lähes 2000 myymälästä Aasiassa.
”Hartwall Original Long Drink sai messuilla valtaisan suosion. Potentiaaliset jakelijat alkoivat jopa kiistellä keskenään, kuka saa aidon lonkeron jakeluunsa”, kertoo Harwallin vientijohtaja Matti Ristola.
Japanissa Hartwallin lonkero on rantautunut kolmen arvostetun premium-kauppaketjun valikoimiin. Taiwanissa juoma pääsi paikallisen Simplemart-kauppaketjun kaikkiin noin 500 myymälään. Hong Kongissa lonkero on 7-Eleven-ketjun 900 myymälän hyllyissä.
”Myyntimenestys on yllättänyt täysin. Esimerkiksi Hongkongissa kysyntä on ollut niin suurta, että tuotteet on myyty monessa myymälässä jo loppuun. Lonkeron myynti on ollut yli kymmenkertainen verrattuna esimerkiksi tunnetun kansainvälisen olutbrändin lanseeraukseen saman ketjun myymälöissä”, Ristola laskee.

CategoriesJuomat

Facebook Comments