Äijäjooga on out – nyt tulee olutjooga

Helsingissä pääsee pian kokeilemaan Australiassa kansaa villinnyttä uutta joogan muotoa. Alun perin Saksassa keksitty olutjooga luo liiton kahden kauniin asian eli oluen ja joogan välille. Oluthuone Lehto aloittaa olutjoogaistunnot sunnuntaina 26. maaliskuuta.
Olutjoogan harjoitteissa voidaan esimerkiksi tasapainotella pulloa pään päällä tai siemailla olutta jooga-asennossa. Oluthuone Lehdon harjoitukset tulevat olemaan rentouttavia ja avaavia. Ensimmäisellä tunnilla keskitytään kehonhallintaan ja liikeratoihin.
”Tunnille voi ottaa osaa, vaikka ei olisi aiempaa joogataustaa. Olutjoogan tavoitteena on ladata alkavaa viikkoa varten koko keho täyteen positiivista energiaa ja iloa”, tähdentää Oluthuone Lehdon ravintolapäällikkö Maija Saarman.

Oluthuone Lehto muuttuu sunnuntaina 26.3. olutjoogan treenipaikaksi. Kuva: Heikki Kähkönen.

Lajin kehittäjä saksalainen joogaopettaja Jhula suosittelee olutjoogaa kaikille aikuisikäisille.
”Molemmat ovat vuosisatoja vanhoja terapiamuotoja keholle, mielelle ja sielulle. Oluen juomisen ilo ja joogan tuoma mielenrauha täydentävät toisiaan luoden energisoivan elämyksen.”, Jhula kiteyttää.
Maailmalla olutjoogatunteja on pidetty ravintoloissa, festivaaleilla ja panimoilla. Instagramissa #beeryoga -tagilla kuvia olutjoogan harrastajista on jo yli 8 500.

Facebook Comments