S

Suomen Bocuse d’Or -edustajan haku käynnissä

ELO-säätiö etsii Suomen Bocuse d’Or -edustajaa kaudelle 2018-2019. Bocuse d’Or on maailman arvostetuin kokkikilpailu, jossa Suomea tänä vuonna edusti Eero Vottonen taustatiiminsä kanssa.
Suomen tavoitteena on nousta palkintosijoille tulevalla Bocuse d’Or -kaudella. Edustajaksi haetaan kokenutta, kilpailuhenkistä ja voitonnälkäistä kokkia, joka haluaa viedä Suomen ruokakulttuuria maailmalle sekä edustaa maatamme maailman kovimmassa kokkikisassa.
Kilpailukausi alkaa tammikuun alussa. Ensimmäinen näytön paikka edustajalla on Euroopan osakilpailussa Torinossa Italiassa ensi vuoden kesäkuussa. Bocuse d’Or -finaali käydään Ranskan Lyonissa tammikuussa 2019.

Kilpailijan taustalla kova ammattilaistiiimi.

Bocuse d’Or järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1987. Kilpailu on nimetty maineikkaan ranskalaiskokin Paul Bocusen (s. 1926) mukaan.
Suomi on ollut mukana vuodesta 1991 lähtien. Parasta sijaa pitää hallussaan Matti Jämsén, joka tuli vuonna 2015 neljänneksi. Eero Vottonen oli tänä vuonna kuudes.

Suomen Bocuse d’Or -taustatiimi Kiril Rainos (vas.), Matti Jämsén, Seija Kurunmäki, Sami Rekola ja Mari Cadaut. Kuva: Else Kyhälä.

Tukena tulevalla edustajalla on kokenut ammattilaistiimi. Jämsén toimii Bocuse d’Or Team Finlandin presidenttinä. Sami Rekola on kilpailujoukkueen johtaja ja Kiril Rainos strategisena neuvonantajana. Vottonen on mukana myös neuvonantajana. Taiteellisesta kokonaisnäkemyksestä vastaa muotoilija Pekka Paikkari.
Mari Cadaut hoitaa viestintää ja markkinointia. ELO-säätiön johtaja Seija Kurunmäki on vastuussa yhteistyökumppanuuksista ja joukkueen budjetista.
Bocuse d’Or -kilpailijaksi voi hakea 31. heinäkuuta saakka. Suomen edustaja valitaan karsintakilpailun perusteella 7. marraskuuta Supperfest-tapahtumassa Helsingissä.
Kilpailun hakulomake verkossa. 

CategoriesYleinen

Facebook Comments