M

Michelin-opas julkistaa vuoden 2023 pohjoismaiset tähtiravintolat Turussa kesäkuussa

Michelin Guide Nordic Countries -tapahtuma järjestetään 12.6.2023. Julkistus on ensimmäistä kertaa Suomessa. Pohjoismainen opas sisältää Tanskan, Suomen, Islannin, Norjan ja Ruotsin tähdet. Tapahtumapaikkana on Logomo. Tilaisuuden ovat mahdollistaneet Turun kaupunki ja Business Finland.

Michelin Guide kertoo tiedotteessaan:

Suomen vanhimpana kaupunkina Turku on aina ollut tärkeässä asemassa suomalaisessa kulttuurissa ja historiassa sekä tunnustettu kansainvälisenä talousalueena. Eloisaa ruokakulttuuria, kahvilakulttuuria ja ainutlaatuisia tuotteita tarjoava kaupunki on myös maaginen portti upeaan ja ainutlaatuiseen saaristoon, joka koostuu 40 000 saaresta ja luodosta.

”Ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun aloimme järjestää MICHELIN Guide -tapahtumiamme Pohjoismaissa, olemme valinneet Suomen ja kauniin Turun kaupungin vuotuisen palkintoseremonian isännäksi. Tämä on todellinen tunnustus paikalliselle ja kansalliselle ruokakulttuurille ja -perinnölle. Turussa on täydelliset puitteet juhlia koko pohjoismaisen gastronomian rikkautta ja rohkeutta”, sanoo Gwendal Poullennec, joka on Michelin-oppaiden kansainvälinen johtaja.

Michelin Guide -listojen julkistamistapahtumista vastaa oppaiden johtaja Gwendal Poullennec. Kuva: Michelin Guide.

Turun kaupungin ja Business Finlandin tuella ja kumppanuudella järjestetty tapahtuma järjestetään Logomo-tapahtumakeskuksessa.

Se kokoaa kokkeja ja ravintola- ja ravintola-alan ammattilaisia kaikkialta Pohjoismaista. Haluttujen Michelin-tähtien ja Michelin -vihreiden tähtien lisäksi julkistetaan myös erikoisammattipalkinnot.

”Turun ruokakulttuuri on valtakunnallisesti ja kansainvälisesti tunnustettu tekijä, joka lisää maakuntamme elinvoimaa ja houkuttelee sekä paikallisia alueen asukkaita että matkailijoita, jotka olemme aina olleet iloisia voidessamme toivottaa tervetulleeksi”, Turun kaupunginjohtaja Minna Arve sanoo.

”Isännöimällä Michelin Guide -julkistustapahtumaa, joka on yksi alan suurimmista gastronomisista tapahtumista, olemme iloisia voidessamme nousta valokeilaan pohjoismaisen gastronomian huippukohteena ja esitellä suomalaista ja turkulaista ruokakulttuuria todella merkittävälle vierasjoukolle.”

MICHELIN Guide Nordic Countries 2023 -julkistustilaisuus lähetetään suorana Michelin Guide YouTube -kanavan kautta.

Suomen oli kahdeksan Michelin-tähtiravintolaa vuoden 2022 -oppaassa

Oppaan julkistamisen jälkeen Kim Mikkolan ravintola Inari kuitenkin lopetti, joten tähtiravintoloita on Suomessa tällä hetkellä seitsemän.

Palace, kaksi tähteä
Demo, yksi tähti
Finnjävel Salonki, yksi tähti
Grön, yksi tähti
Inari, yksi tähti
Kaskis, yksi tähti UUSI
Olo, yksi tähti
Ora, yksi tähti

Kuva: Tapahtumakeskus Logomo.

Facebook Comments