Baskeri ja Basso Bistro eli tuttavallisemmin BasBas on kuin tulisi kotiin. BasBas on vuodesta toiseen hämmästyttävä, maagisen taikapiirin synnyttänyt ilmiö. BasBas on vakiinnuttanut asemansa listamme kärkikolmikossa vuosien ajan, joka kertoo ravintolan keräämästä fanituksesta ja respektistä.

BasBasissa ei syödä vain ruokaa ja mainioita juomia, vaan se on osallistumista elämään, jonka keskiössä on tunne. Lämmin, ihana, rela, hymyilevä, painoton hyvän olon tunne. Myös henkilökunta näyttää viihtyvän. Kaikessa tekemisessä näkyy rakkaus alaan, ja tulos on tekijöidensä näköinen.

Lämpöistä halausta muistuttavan atmosfäärin takana on lierihattupäisen Niki Thieulonin istuttama ja vaalima henkilökohtainen ja läsnä oleva palveluasenne, jossa osataan lukea asiakkaan mielentila sekä tarpeet. Kyse on siten asiakkaiden ja henkilökunnan poikkeuksellisesta vuorovaikutuksesta. Ravintolassa käydessä on tunne kuin olisi illan odotetuin asiakas.

Kalle Kiukaisen ohjaaman keittiön ruoka on kikkailematonta, pelkistetyn alastonta ja juurevaa, mutta ehdottoman taidokasta ja makujen osalta yllättävää. Annokset ovat sen kokoisia, että voi maistella useita kylmiä annoksia, syödä välirisoton tai -pastan ennen lämmintä ruokaa, tai voi napsia juustoja ennen jälkkäriä. Annokset saa myös tuplakokoisena.

Viinit ovat lähinnä luonnonmukaisia, tyylikkäitä ja usein kokeilevia. Tarjolla on takuuhuippupulloista persoonallisiin pikkuviineihin, joten BasBas kykenee usein yllättämään, miltä viini voikaan maistua.

Ei ole ihme, että BasBas jättää voimakkaan, hymyilevän tunnemuistijäljen – jossa juurevilla ja persoonallisilla viinissä-on-totuus -juomilla on osuutensa.

Ravintolan sijainti piilossa entisen pienteollisuusrakennuksen, Mestaritalon sisäpihan ylätasanteella sotii vastaan alan kaikkia sääntöjä, joiden mukaan helppo sijainti on menestyksen edellytys, mutta vaikea löytäminen on osa BasBasin salaisuutta. Sama koskee rajattuja aukioloaikoja tiistaista perjantaihin klo 16-02), jonka tehtävänä on pitää henkilökunta hyvinvoivana, jaksavana ja huolehtivana, joka on lopulta asiakkaan etu.

Kuten on todettu: ”Jäät pettävät keväällä, hallitus pettää aina, mutta Basbas ei petä koskaan.”

BasBasin alakerrassa, talon kulmalla on matalan kynnyksen kortteliravintola BasBas Kulma, jonka omistajina on myös henkilökuntaa. BB-Kulma tarjoaa yksinkertaisen hyviä makuja, herkullisia artesaaniviinejä ja lämmintä bistrotunnelmaa yläkerran BasBas -henkeen, mutta suoremmin. Keittiössä on käytössä myös hiiligrilli. Uusin BasBas -spin off on Helsingin Pursimiehenkatu 27:ssä sijaitseva BasBas Studio.

HUOM! BasBas voitti äänestyksessä myös kategorian Paras Tunnelma. Jälleen kerran. (Yhteistyökumppanina on E. Ahlström).
Lisäksi ravintola-alan ammattilaiset äänestivät ravintoloitsija Niki Thieulonin Ammattilaisten Ammattilaiseksi. (Yhteistyökumppanina on Helsingin Messukeskus).

Äänestäjiltä
”Suunnannäyttäjä bistrokulttuurille. Yllättävä ja aina samanlainen yhtä aikaa. Parempaa vieraanvaraisuutta on vaikea löytää. Ravintolalla ja sen henkilökunnalla on upea, oma identiteetti ja oma tapa tehdä vaativaa työtä, jonka asiakas kokee jo ovelta. Huikea henkilökunta. Mutkattomin ja herkullisin ravintola koko Euroopassa!”

Kuva: Baskeri ja Basso.

BasBas
Tehtaankatu 27-29, 00150 Helsinki
Verkossa
Facebook
Instagram

CategoriesYleinen

Facebook Comments