Porvoon uusi VÅR nousee tutkainta vastaan. Marjo Lindbergin (sali) ja Niko Luodon (keittiö) 24-paikkainen ravintola tarjoaa kunnianhimoista fine diningia pikkukaupungissa (olkoonkin 50 km Helsingistä) samaan aikaan, kun kilpailu ajaa muita tarjoamaan neobistroruokaa ja rentoa tunnelmaa.
Rentoudesta on kyse VÅR:issakin. Se nousee jo musiikista, joka on ristiriidassa mielikuvan kanssa, joka fine dining -pönötykseen liitetään.
Porvoon keskustassa, Papinkadulla idyllisessä, täysin remontoidussa Villa Borgissa sijaitseva VÅR on kertomus porvoolaisesta paikallisuudesta, identiteetistä, yhteistyöstä ja yhteisöllisyydestä. VÅR on ideaali siitä, keitä me olemme ja mistä tulemme. VÅR on tulkinta ympäröivästä luonnosta, saaristosta, metsistä, niityistä ja paikallisista maatiloista. VÅR on kollektiivi ravintolatyöntekijöitä sekä maanviljelijöitä, kalastajia, metsästäjiä ja kirjo paikallisia palvelutuottajia.

On hyvä muistaa, että Porvoo sai kaupunkioikeudet jo 1300-luvulla, joten VÅR:illa on perspektiiviä tutkia mennyttä mutta myös tulevaa. Ruoka ja juoma ovat ravintola VÅR:in ymmärryksen väline arvoihin, kestävyyteen, paikkaan ja aikaan – omilla ehdoilla.

Äänestäjiltä
Upeasti uudistettu vanhan talon interiööri ja taitavat fine dining -kädet keittiössä takaavat tajunnan räjäyttävän illan. Hieno kokonaisuus kattauksesta lähtien. Uusia raaka-aineita ja mielettömiä makuelämyksiä. Juomapaketti on aivan mahtava sekä palvelu on ihan priimaa. Porvoon paras ravintola kautta aikain.”

2021 –
2020 –

VÅR
Papinkatu 17, 06100 Porvoo
Verkossa
Facebook 
Instagram

CategoriesYleinen

Facebook Comments