Kansainvälisesti tunnetuimman ja verkostoituneimman kokkimme, Sasu Laukkosen piskuinen, mutta merkitykseltään järkälemäinen Ora jatkaa Michelin-tähditettyä tarinaansa, vaikka ravintolasulkujen aikana oli pakko kehittää take awayta: niin Sasu-sushia kuin japanilaistyylisiä lounas- eli bento bokseja. Hienoa venymistä kriisiaikana – Sasun Laukkosen aktiviteetit voittivat koronan.

Normaalitilan Ora kuitenkin tarkoittaa rentouden ja kunnianhimon sekä raaka-aineiden kunnioituksen kolmiyhteyttä pohjoisten makujen säestyksellä. Omaääninen ruoka – laukkoniaaninen gastropelkistys – ja rimmaavat viinit käyvät vuoropuhelua. Ora on kuin Suomi kultalautasella. Innostuneisuus ja loputon kokeilunhalu suomalaisten raaka-aineiden kanssa herättää kunnioitusta. Pelkistetyssä salissa asiakkaiden katse suuntautuu avokeittiöön, joka luo dialogin.

Sasu Laukkosen johtoajatuksena on käyttää raaka-aineista kaikki, jos ei muuten niin kuivattuina jauheina. Laukkonen oli ensimmäisiä kokkeja, joka herätteli fine dining -maailmaa hyödyntämään raaka-aineita hävikin vähentämiseksi kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Sekä ruoan taso että ympäristöä kannatteleva filosofia ovat taanneet Laukkosen näkyvyyden kansainvälisessä ammatti- ja ruokamediassa, ja Michelinin myöntämän Vihreän Tähden jo kahtena peräkkäisenä vuotena.

Äänestäjiltä
“Kertakaikkiaan loistava lopputulos hyvän palvelun kera. Innokkuus on paras valtti! Pysynyt tyylilleen uskollisena, silti paikoilleen jämähtämättä. Sesonginmukainen ja vastuullinen. Ihania herkkuja luonnosta. Originaali, varma tyyli ja taito sekä innovointikyky eivät petä koskaan ja jaksaa aina yllättää. Menut on laadittu nerokkaasti ja koko aterian ajan maut kasvavat.”

Huvilakatu 28 A, 00150 Helsinki
Verkossa
Facebook
Instagram

CategoriesYleinen

Facebook Comments