Patissier-keittömestari Teemu Aura, viinimies Antti Paasonen ja Porvoo-ilmiöstä tutuksi tullut ravintoloitsija Riku Stenros avasivat illallisravintolan sekä baarin Vallilan Konepaja-alueelle lokakuussa The Folks Hotel Konepajan yhteyteen.

Ravintola kantaa nimeä Albina ja puolisona kattoterassin baari on Alexis. Kivijalassa sijaitsevaa 100-paikkaista Albina on välittömän ilmapiirin illallis- ja kortteliravintola. New Yorkin ja Pariisin bistroista innoittunut Albina luottaa korkeaan laatuun, matalaan kynnykseen, kestävään kehitykseen sekä raaka-ainelähtöisyyteen paikallisuutta kunnioittaen. Alexis on syksyisin ja talvisin 30-paikkainen talvipuutarhabaari, joka kasvaa keväällä 140-paikkaiseksi aurinkoterassiksi.

Baarin näkymät ovat Helsingin kattojen ylle, laseissa on pienpanimoiden parhaimmistoa, viinilistalle on päätynyt ns. suunmukaisia viinejä natuista klassikoihin ja cocktailit ovat artesaaniasenteella tehtyjä. Jos kesä suo, urbaanit kattobileet käynnistyvät, kun DJ:t pitävät tunnelmaa korkealla.

Äänestäjiltä
“Kortteliravintola, jossa palvelu on persoonallista ja ruoka taivaallista. Miljöö ja ruoka ovat kuin Euroopan suurkaupungeista. Erityismaininta sijainnista: ravintola ei tarvitse ympärilleen ydinkeskustaa. Kokit salissa ovat plussaa. Ravintolapäällikkö Maikki Maijun ote ja tiimityötaidot ovat esimerkillistä ja uniikkeja jotka johdattaa koko ravintolan tähteyteen (ei Michelin). Tryffelirisotto on super, ja Teemun tiramisu pistaasipraliinilla on paras jälkkäri ikinä heti Ducassen Le Louis XV:n mascarponesorbetin ja metsämansikoiden jälkeen.”

Aleksis Kiven katu 23, 15100 Helsinki
Verkossa 
Facebook
Instagram

CategoriesYleinen

Facebook Comments