Posion kirkolta 10 kilometrin päässä Lauhkealla sijaitseva Tapio ottaa mittaa maan ykkösravintoloista. Suomalaisenglantilainen pariskunta Johanna Mourujärvi (sali) ja Connor Laybourne (keittiö) ovat työskennelleet Michelin-tähtiravintoloissa Englannissa ja Ranskassa, joka synnytti ajatuksen irtautua Johannan kotiseudulle vähemmän suorittavaan työhön. Paikalliset raaka-aineet kuten marjat, tatit, puikula, matsutake, rautu, hauku, poro, hirvi, juustot, villiyrtit jne. ovat korpikeittiön keskiössä. Tapio on panteistisen muinaisuskon metsänhaltija ja ravintola onkin paluu metsästys- ja keräilykulttuuriin. Ravintolassa yhdistyvät luonnon ja raaka-aineen kunnioitus sekä kunnianhimoinen kokkailu molekyylikeittiön välineistöön saakka. Viinit ovat biodynaamisia tai naturaaleja, oluet pienpanimoiden luontoyhteyttä.
Tapio sijaitsee ranskalaisen pariskunnan vetämän hotelli Naali Lodgen naapurissa, joten Tapio tarjoilee myös hotelliaamiaiset. Lähellä ovat Pentikin keramiikkapaja sekä Livojärvi, jota kutsutaan Lapin Rivieraksi. Tapio on avoinna keskiviikosta lauantaihin. Perjantaisin ja lauantaisin saa myös lounasta. Pöydän saa vain varauksella.

Äänestäjiltä:

”Uniikki yhdistelmä kodinomaista tunnelmaa, läheltä kerättyjä ja lähellä tuotettuja raaka-aineita sekä äärirajoille viritettyjä kulinaristisia taideteoksia. / Täysin uniikki oman tiensä kulkija niin ruoan kuin miljöönkin suhteen. / Ruoka on kekseliästä ja loistavaa. Hattu päästä tämän ammattitaidon ja haasteellisen sijainnin edessä! / Rohkea ja persoonallinen ote pohjoisen makuihin. / Jo matka tänne on kokemus erämaan läpi. / Lämmin vieraanvaraisuus, ihanat maut, vivahteikkaat naturaaliviinit; aikaa ja halua avata myös annosten taustoja. / Ihana pariskunta. / King of the North. Lapin ykkönen.”

Saarisiulantie 16, 97900 Posio
Verkossa
Facebook
Instagram

CategoriesYleinen

Facebook Comments