Kim Mikkolan Inari tuli ryminällä saranapuolelta sisään ja asemoi itsensä saman tien listamme top kymppiin ja kokkasi itselleen Michelin-tähden. Mikkola oli neljä vuotta Noman keittiössä Tanskassa. Mikkolalle historia näyttäytyy painolastina, jonka hän haluaa kaikkien unohtavan, mutta kaikkihan me olemme kotoisin jostakin. Kyse lieneekin enemmän asenteesta.

Kim Mikkola ei halua Inaria kuvailtavan fine diningiksi tai millään muillakaan viime vuosikymmenien kuluneilla käsitteillä. Idea on vältellä määrittelyitä, jotta sekä oma tekeminen että asiakkaat voisivat olla avoimin mielin. Keittiössä on kuitenkin yksi nimittäjä: niukismi eli minimalismi, jota ammennetaan niin Pohjoismaista kuin Aasiasta, joka muuttuu Inarin omaksi kumoukselliseksi ja leikkisäksi kieleksi. Kaikki ylimääräinen on riisuttu. Vähemmän on enemmän – vaikka edessä olisi seitsemän ruokalajin menu ja supersaket ja -viinit.

Kuvaavaa on, että raaka-aineiden sesongitkin menevät täällä mutkalle. Salin sujuvuudesta ja hösäämättömästä tunnelmasta vastaa Henri Hasan.

Äänestäjiltä
“Täysin erilaista ja arroganttia omassa kategoriassaan. Luo täysin oman näköistä ruokakultuuria kovalla ammattitaidolla. Pohjoisten ja Aasian makujen yhdistäminen on nerokasta. Huippusafkaa, sielukas tunnelma ja koko paketti on tikissä. Makuyhdistelmissä ei kopioida ketään. Visio, hulluus ja kunnianhimo ovat oikeassa suhteessa. Kimin ruoka vain toimii niin monella tasolla. Lisäksi kaikki Korona-aikana väännetyt uudet ajatukset luovat myös loistavaa tarinankerrontaa tulevaisuuteen. ‘Kokki on kuuma ku hellankoukku’.”

Albertinkatu 19 A, 00120 Helsinki
Verkossa https://www.restaurantinari.com/
Facebook https://www.facebook.com/inarihki
Instagram https://www.instagram.com/inarihki/
The Platform.Pro https://theplatform.pro/

CategoriesYleinen

Facebook Comments