S

Suomalaisille tisleille neljä kultamitalia arvostetussa alkoholijuomien kilpailussa Lontoossa

Kyrö Malt Tye Whisky, Teerenpeli Distiller’s Choice Kulo 7 YO Whiskey, Teerenpeli Distiller’s Choice Savu Whiskey ja Koskenkorva Salmiakki Liqueur ova saavuttaneet kultamitalit arvostetussa kansainvälisessä IWSC-kilpailussa Lontoossa. Suomalaiset tisleet keräsivät kisassa yhteensä 4 kultaa, 12 hopeasijaa ja 16 pronssimitalia.

Teerenpeli Panimo & Tislaamo kahmi kaksi kultaista sekä kolme hopea- ja yhden pronssimitalin kesän aikana järjestetyssä International Wine and Spirit IWSC 2020 -kilpailussa Lontoossa. Lahtelaistislaamon Distiller’s Choice Kulo 7 YO Whiskey sai kultamitalin tynnyrikypsytettyjen sekä Distiller’s Choice Savu Whiskey kevyesti savuisten viskien sarjoissa.

Kultaan ylsivät myös muiden viskien sarjassa Kyrö Distillery Companyn Kyrö Malt Rye Whisky ja makeutettujen vodkien sarjassa Altian Koskenkorva Salmiakki Liqueur. Altia sai Koskenkorva-tuotteillaan yhteensä 10 mitalia, joista 4 oli hopeisia ja 5 pronssisia.

Tamperelainen Pyynikki Distilling Company otti kaksi hopeaa ja yhden pronssin. Kolmeen mitaliin ylsi myös The Helsinki Distilling Company yhdellä hopea- ja kahdella pronssisijoituksella. Tornio Distilleryllä tuomisina oli yksi hopea. Kalevala-ginistä tunnettu kiteeläinen Northern Lights Spirits sai kaksi pronssia.

Suomalaiset viskit menestyivät jälleen hyvin IWSC:ssä Lontoossa. Kuva: Pixabay.

Vaikka IWSC-kisassa jaetaan paljon palkintoja, valmistajille jokaisella mitalilla on tärkeä merkitys.

Vuosittain järjestettävä IWSC on maailman suurin alan kilpailu, johon osallistuu satoja tuotteita ympäri maailman. Se on myös yksi vanhimmista edelleen järjestettävistä alkoholijuomien kilpailuista.

Kisaan osallistuvat ja palkitaan vuosittain monien mielestä maailman parhaat alkoholijuomat. Ammattilaisista koostuva tuomaristo arvostelee juomat sokkomaisteluina.

”Tuotteistamme lähes viidennes menee vientiin, joten menestys kisassa on merkittävä asia. Iloitsemme myös muiden suomalaisten jalojuomien kilpailumenestyksestä, sillä se vankentaa suomalaisen osaamisen arvostusta ja tuo meille tärkeää huomiota käsityötislauksen taitajina”, The Helsinki Distilling Companyn Master Blender Kai Kilpinen perustelee.

Olemme iloisia suomalaisten jalojuomien kilpailumenestyksestä, sillä se vankentaa suomalaisen osaamisen arvostusta ja tuo meille tärkeää huomiota käsityötislauksen taitajina”, kertoo Master Blender Kai Kilpinen.