W

White Guide: Ask on Suomen paras ravintola

Pohjoismaiden 325 parasta ravintolaa listaava ravintolaopas White Guide Nordic 2017 julkaistiin seremoniallisen menoin Tukholmassa. Ravintolat parhausjärjestykseen sijoittava opas nostaa Kruununhaassa sijaitsevan ravintola Askin Suomen parhaaksi ravintolaksi.
Vuodesta 2012 asti gastronomian ystäviä Vironkadulla palvellut pohjoisiin makuihin uskova Ask on listauksen kärkisijalla ensimmäisen kerran. Filip Langhoffin ja Linda Stenman-Langhoffin 26 paikkainen ravintola saa kiitosta etenkin pohjoismaisten raaka-aineiden taiturimaisesta käsittelystä. Pohjoismaiden kokonaislistalla Ask on kategoriassa Kansainvälistä mestariluokkaa, mutta kuitenkin vasta sijalla 29. Kaikki muut suomalaissijpitukset Top 10:ssä ovat oppaan Mestariluokkaa.
Suomen toiseksi paras ravintola on White Guiden mukaan Sasu Laukkosen luotsaama Chef & Sommelier 84:lla pisteellä. Askin ja Chef & Sommelierin kokonaispistemäärä on sama, mutta Ask voittaa mittelön pisteen verran paremmaksi arvotetulla ruoalla.
Edellisenä vuonna Suomen parhaaksi valittu Ravintola Olo sen sijaan putoaa listalla kolmannelle sijalle 82:lla pisteellä. Toiseksi ja kolmanneksi valitut ravintolat saavat oppaalta saman pistemäärän ruoasta, mutta Huvilakadun Chef & Sommelier nousee hopeasijalle pisteillä, jotka myönnetään palvelusta, juomavalikoimasta ja tunnelmasta.
Neljäntenä Suomen listalla on Erik Mansikan ja kumppaneiden Turussa ravintoloitsema Kaskis, joka piti edellisvuoden asemansa. Kaskis onkin ainoa Helsingin ulkopuolinen ravintola, joka mahtuu Top 10 -listalle.
Kymmenen kärkeen mahtuu myös uusia nimiä kuten Toni Kostianin ja Lauri Kähkösen Grön sekä perinneruokia uudestisynnyttävä Henri Alénin ja Tommi Tuomisen Finnjävel.
White Guide 2017 Suomen Top 10

  1. Ask, Helsinki, 36/84
  2. Chef & Sommelier, Helsinki, 35/84
  3. OLO, Helsinki, 35/82
  4. Kaskis, Turku, 35/75
  5. Finnjävel, Helsinki, 34/77
  6. Demo, Helsinki, 34/76 ja Grön, Helsinki, 34/76

8. Lyon, Helsinki, 34/75
9. Savoy, Helsinki, 33/82
10. Nokka, Helsinki, 32/76

Viisi tähteä onnittelee ravintola Askia

CategoriesRavintolat

Facebook Comments