V

Vuoden Porokokki -kisa täydessä vauhdissa

Järjestyksessään viides Vuoden Porokokki -kilpailu on käynnistynyt reseptikilpailulla. Reseptien perusteella valitaan kahdeksan kilpailuparia marraskuussa Kittilän Levillä järjestettävään porokokkien loppukilpailuun.
Reseptikisassa kilpailijaparin tulee laatia pororesepti neljälle henkilölle kahdella eri tavalla valmistettuna asiaan kuuluvine lisukkeineen. Kilpailussa oli viime vuonna edustettuna maamme kokkien ykköskaarti.  Voittajiksi taituroivat helsinkiläisen Ravintola Lyonin Tuomas Vierelä ja Petri Niilola.
Vuoden Porokokki -kilpailu tukee Kittilän kunnan lähiruoka- ja kansainvälisyyshankkeita. Yhä useampi vieras haluaa kokea Lapin myös lautasella, eikä poron merkitystä tässä yhteydessä voi unohtaa.
”Ruokamatkailu on tulevaisuuden kasvava trendi, ja Lapilla ovat tässä vahvuutensa. Mainioiden raaka-aineiden ohella pohjoisen luonto on todettu puhtaaksi. Lisäksi alueella on osaavia ja intohimoisia ruuanlaiton taitajia”, Maija Palosaari Levin Matkailusta.
Reseptejä voi lähettää 30.9. saakka. Kilpailun järjestävät Vuoden porokokki ry, Suomen Keittiömestarit ry ja Levin Matkailu Oy yhteistyökumppaneineen. Kilpailun johtajana toimii keittiömestari Jouko Rajanen.
Reseptikilpailun perusteella valittavat kahdeksan kilpailijaparia kohtaavat Levillä 3.–4.11. Loppukilpailua pääsee myös yleisö seuraamaan paikan päälle.  Vuoden Porokokki -kilpailun yhteydessä järjestetään myös nuorten Rotisseur-kokkien Lapin alueellinen karsintakisa, jonka voittaja etenee edelleen nuorten kokkien SM-kilpailuihin.

CategoriesYleinen

Facebook Comments