V

Virossa toimivaa alkoholin nettikauppaa epäillään yli 1,5 miljoonan euron veronkierrosta

Tulli on tutkinut suurta alkoholin verkkokauppaan liittyvää törkeää veropetosta ja törkeää alkoholirikosta. Verottajan laskelmien mukaan nettikaupassa on vältetty valmisteveroja yli 1,5 miljoonaa euroa. Rikoksesta epäiltynä on vangittu on yksi suomalainen henkilö.
Epäilty on myynyt Virosta kahden verkkokaupan kautta alkoholia, savukkeita ja muita valmisteveronalaisia tuotteita suomalaisille kuluttajille etämyyntinä. Tuotteet on toimitettu Suomeen Virosta ja Latviasta vuoden 2014 toukokuun ja 2016 marraskuun välisenä aikana.

Yksi suomalainen vangittu verojenkierrosta epäiltynä.

Törkeästä alkoholirikoksesta ja törkeästä veropetoksesta epäiltynä on verkkokauppojen taustalla toimineiden yritysten suomalainen vastuuhenkilö. Hän on ollut vangittuna todennäköisin syin Tullin esitutkinnan alkuvaiheessa. Tutkinnan aikana Tulli on tehnyt turvaamistoimia miljoonan euron edestä.
Esitutkinnassa on tehty tiivistä yhteistyötä Viron viranomaisten kanssa ja pyydetty oikeusapua Virosta, Latviasta ja Yhdysvalloista.

Nettikaupat suunnattu suomalaisille kuluttajille.

Kahden averkkokaupan kautta ostaja on voinut tilata alkoholia ja tupakkaa Virosta ja Latviasta kotiovelle kuljetettuna. Verkkokaupat olivat suomenkieliset ja suunnattu suomalaisille kuluttajille.
Tilauksen yhteydessä ostaja valtuutti erillisen kuljetusyhtiön järjestämään tuotteille kuljetuksen. Valmisteverotuksen lausunnon mukaan tällaisessa toiminnassa on kyse etämyynnistä, ja yritys on näin ollen vastuussa valmisteverojen maksamisesta Suomeen.

CategoriesYleinen

Facebook Comments