V

Viinitie ja Wolt yhdessä Viron markkinoille

Viinien ja oluiden maahantuoja Viinitie kasvattaa toimintaansa Virossa. Viinitie Eesti OÜ  on aloittanut yhteistyön etelänaapuriin laajentaneen ruoankuljetusyhtiö Woltin kanssa. Yhtiöiden tavoitteena on saada tukeva jalansija Viron viinimarkkinoista sekä laatuviinien matkustajatuonnista Suomeen.
Viinitien wines-1538117_1920mukaan viinin kulutus on Virossa kasvussa, ja kuluttajat ovat valmiita valitsemaan hinnan ja määrän sijaan laadukkaita tuotteita. Tähän viiniyhtiö tuo ratkaisun erikoistumalla 10–15 euron viinien kauppaan halpatuotteiden sijaan.
Yhteistyö Woltin kanssa tekee mahdolliseksi ruoan ja ruokajuomien yhtäaikaiset tilaukset ja toimitukset. Konseptin vetäjäksi ja maajohtajaksi Viroon Viinitie on palkannut Tallinnassa 15 vuotta viinialalla toimineen Jennifer Mitchellin, joka on aiemmin työskennellyt muun muassa The Three Sisters -hotellin pääsommelierina.
”Valikoimassamme ei ole tunnettuja ja rahalla rakennettuja brändejä. Olemme keskittyneet tuomaan maahan vain oikeiden viinintekijöiden valmistamia huippulaadukkaita juomia, joilla on aito tarina kerrottavanaan. Kaikki viinimme ovat sellaisia, joita haluamme myös itse nauttia”, Mitchell sanoo.
Wolt TiimiVaikka kolme neljäsosaa Virossa ostetusta viinistä nautitaan edelleen kotona, on maan ravintolakulttuuri kasvanut poikkeuksellisella nopeudella.
”Tallinnan ravintolakulttuuri toimii paikoittain Suomessakin suunnannäyttäjänä, mutta viinikulttuuri olisi voinut kehittyä ripeämmin. Ruoan ja palvelun taso kehittyy jatkuvasti, mutta viinilistat eivät edisty samassa suhteessa. Kuluttajat tarvitsisivat enemmän kannustusta erilaisten makuyhdistelmien testaamiseen”, Mitchell jatkaa.
Viinitie Oy on vuonna 2003 perustettu viinejä, pienpanimo-oluita ja muita juomatuotteita sekä viinitarvikkeita maahantuova yritys. Yhtiön liikevaihto on noin 3 miljoonaa euroa. Työntekijöitä 10 ja tuotteita portfoliossa 600. Näistä laatuviinejä on 400 ja käsityöoluita 200. Viinitie Eesti OÜ on perustettu vuonna 2011.

CategoriesViini

Facebook Comments