F

Finnjävel – Fredman Pro

Helsinkiin Sundmansin perinteikkääseen kivitaloon avattiin huhtikuussa 2016 uusi upea fine dining -ravintola. Henri Alénin ja Tommi Tuomisen perustama ravintola Finnjävel ei ole mikä tahansa ravintola, vaan kyse on kokonaisesta kulttuuriprojektista. Ravintola kattaa tarjolle suomalaisen sielunmaiseman, ja nostaa suomalaiset ruokaperinteet uudelleen esille modernilla tavalla. Vaihteleva menu sisältää makupaloja aina veripalttuusta omenahyveeseen. Ravintoloitsijat kuvaavat työtään näin:
– Finnjävel on kunnianosoitus suomalaisen ruoan todellisille taitureille. Heille, jotka Pohjanmaalla, Lapissa ja muualla Suomessa pitävät yllä ja jalostavat ylpeää suomalaista ruokaperinnettä.
Koko ravintola on kehitetty ja rakennettu hyödyntäen hienointa designia ja uusinta keittiöteknologiaa. Kivi ja Tuuli Sotamaa ovat suunnitelleet kaikki Finnjävelin astiat on erikseen, ja keittiötä johdetaan Fredman Pro-järjestelmän avulla, joka auttaa huolehtimaan keittiön omavalvonnasta ja puhtaudesta. Järjestelmä huolehtii omalta osaltaan myös siitä, että ensiluokkaiset raaka-aineet säilyvät tuoreina ja oikean lämpöisinä aina raaka-aineiden kuljetuksesta lautaselle saakka.
Tutustu Finnjävelin tarinaan!
Strive for the Perfect Kitchen
Kuvaaja: Sam Jamsen

CategoriesYleinen

Facebook Comments