U

Unkari on Helsinki Beer Festivalin teemamaa

Unkarilaiset käsityöoluet ja panimot nousevat pääosaan Helsinki Beer Festivalilla. Kaapelitehtaalla 7.-8. huhtikuuta järjestettävä festivaali tarjoaa kaikkiaan lähes 1000 olutta, siideriä, viskiä ja muuta juomatuotetta.
Perinteisesti Unkarissa valmistetaan vaaleita lageroluita. Unkarilaisella oluenpanotaidolla on yli tuhatvuotinen historia. Muutoksen tuulet puhaltavat pustalla ja pääkaupungissa Budapestissä.
”Unkari on yksi Euroopan mielenkiintoisimmista olutmaista. Maassa on tällä hetkellä yhtä paljon pienpanimoita kuin Suomessa. Kun mukaan lasketaan paikalliset kiertolaispanimot, oluentekijöiden määrä nousee pitkälti yli sadan”, kertoo festivaalijohtaja Markku Korhonen.

Unkarista yli sata erilaista olutta

Helsinki Beer Festivalin voimakaksikko Markku Korhonen ja Jyrki Peltonen matkustavat parin kolmen viikon kuluttua Unkariin hakemaan oluita.
”Teemme löytöretken Unkarin pikkukylien oluenpanijoiden luokse eli sinne mistä olut ei tilaamalla tänne kulje, vaan se pitää itse paikanpäältä noutaa. Helsinki Beer Festivalin perinteitä noudattaen pyrimme löytämään unkarilaisia olutharvinaisuuksia ainakin 100 tai 200”, Korhonen perustelee.
Lisäksi festivaalilla tarjoilee tuotteitaan noin 30 suomalaispanimoa sekä useita ulkomaalaisia panimoita.
Tapahtumassa on myös Belgia-oluiden baari, jossa on tarjolla noin sata belgituotetta sekä ostereita moninkertaisen osterinavauksen Suomen mestarin Johann Schlaggin tarjoilemina.
Helsinki Beer Festivaalin yhteydessä järjestetään myös tapahtumaan osallistuvien vuoden parhaiden oluiden ja siiderien kilpailut.

CategoriesMatkalla Olut

Facebook Comments