T

Tislaamot saamassa oikeuden markkinoida väkeviä netissä

Tislaamot ja väkevien tukkumyyjät ovat saamassa uudessa alkoholilaissa oikeuden esitellä tuotteitaan painetuissa ja nettihinnastoissa. Nykyisin tämä on sallittua vain Alkolle. Voimassa oleva väkevien juomien mainontakielto kieltää kotimaisia tilsaamoja esittelemästä valmisteitaan omilla nettisivuillaan ja sosiaalisessa mediassa.
”Tämä on vähintä, mitä me väkevien valmistajat voimme toivoa uudelta alkoholilailta. On hieman outoa, että emme saa kertoa omista tuotteistamme muualla kuin Alkon sivuilla, ja silloinkin vain niistä tisleistä, jotka Alkon on ottanut myyntiinsä. Toivomme, että STM:n lupaus myös toteutuu”, sanoo Teerenpeli Panimo & Tislaamon toimitusjohtaja Anssi Pyysing.
Alkoholijuomien valmistajien vientiin tarkoitetusta verkkokaupasta ovat tulossa myös oma säännöksensä uuteen alkoholilakin. STM ei ole vielä kertonut, mitä nämä uudet säännökset käytännössä tarkoittavat.
”Jos nyt haluamme käydä nettikauppaa, meidän on perustettava kauppapaikka sellaiseen maahan, joka on markkinointiasioissa Suomea myötämielisempi. Odotamme mielenkiinnolla, mitä nämä säännökset pitävät sisällään”, Pyysing sanoo.

Facebook Comments