S

STM: Väkevien mainontaan luvassa lievennyksiä

Hallitus aikoo lieventää väkevien alkoholijuomien mainontaa tulevassa alkoholilain kokonaisuudistuksessa. Sosiaali- ja terveysministeriön hallintoneuvos Ismo Tuominen sanoo Helsingin Sanomissa, että väkevien mainontaa ei olla kokonaan vapauttamassa, vaan nykyisät epäselvää sääntelyä aiotaan lieventää tulkintaepäselvyyksien välttämiseksi.
”Meillä on suunnitelmissa lieventää väkevien juomien mainontakieltoa valmistajien, tukkumyyjien ja ravintoloiden kohdalla niin, että cocktailin ja muiden vastaavien sanojen tulkinnasta päästäisiin eroon”, Tuominen kertoo lehtihaastattelussa.
Väkevien alkoholijuomien mainonta on Suomessa kiellettyä. Alkoholimainonnan säädöksiä kiristettiin vuoden 2015 alusta niin, että mainontakieltojen piiriin tulivat myös miedot alkoholijuomat.
STM on aiemmin kieltänyt, että mainontapykäliin koskettaisiin alkoholilain uudistuksen yhteydessä. STM:n ehdotus uudesta alkoholialista on tarkoitus lähteä lausuntokierrokselle marraskuussa. Alkoholilain kokonaisuudistus on ollut valmisteilla syksystä 2011 lähtien.

Facebook Comments