S

Suomen Paistinkääntäjien valtavouti Ari Arvonen on kuollut

Chaîne des Rôtisseurs – Paistinkääntäjät -järjestön puheenjohtaja, valtavouti Ari Arvonen on kuollut. Arvonen (1954-2018) menehtyi sairauden murtamana lauantaina 10. maaliskuuta Helsingissä.
Ari Arvonen kirjoitti ylioppilaaksi vuonna 1974 Loimaan yhteiskoulusta. Hän valmistui Haaga-Heliasta restonomiksi vuonna 1978. Arvonen täydensi alan opintoja myöhemmin urallaan ja suoritti vuonna 2003 Executive MBA -tutkinnon.
Arvonen toimi useissa hotelli- ja ravintola-alan johtotehtävissä. Hän aloitti uransa Turussa Hotelli Seurahuoneen johtajana. Nuorukaiselle työpaikka oli varsin mieluinen, sillä vastuisiin kuului myös Turun menestyvin yökerho.
Johtajana Arvonen oli innovatiivinen. Johtaessaan Rovaniemellä Hotelli Rantasipi Pohjanhovia hän järjesti ensimmäisiä charterlentoja kaamosaikaan, muun muassa Concorde-lentokoneilla. Näin saatiin tasattua muuten hiljaista sesonkia.
Jätettyään tehtävänsä Hilton Helsinki Airport ja Helsinki Strand Hotellien General Managerina Arvonen toimi yksityisenä hotellialan konsulttina. Hän hoiti toimeksiantoja Suomen lisäksi muissa Pohjoismaissa ja Baltiassa.
Ari Arvonen toimi kansainvälisen Chaîne des Rôtisseurs – Paistinkääntäjät hallituksen varapuheenjohtajana 2007-2014 ja puheenjohtajana eli valtavoutina vuodesta 2014 lähtien.
Hän toimi myös järjestön kansainvälisessä hallinnossa Pariisissa vuodesta 2013. Arvosen puheenjohtajakaudella Paistinkääntäjien jäsenmäärä nousi yli 2000:n. Suomi nousi samalla järjestön kolmanneksi suurimmaksi jäsenmaaksi.

CategoriesYleinen

Facebook Comments