S

Slovenia on Helsinki Beer Festivalin teemamaa – One Pint Pub Vuoden olutravintola

Slovenia on 20. kerran järjestettävän Helsinki Beer Festivalin teemamaa. Vuoden olutravintola on helsinkiläinen One Pint Pub.
Suomen pisin yhtäjaksoisesti järjestetty olutfestivaali, Helsinki Beer Festival, juhlii huhtikuussa. Tapahtuman teemamaa on matkailusta ja talviurheilusta tunnettu Slovenia.
Olutta Sloveniassa on pantu jo pitkään. Maan suurin panimo on Pivovarna Laško, jonka toiminta käynnistyi jo vuonna 1825 samannimisessä Laškon kaupungissa. Maan toiseksi suurin panimo on vuonna 1864 perustettu Pivovarna Union, joka toimii pääkaupungissa Ljubljanassa. Molemmat panimot ovat olutjätti Heinekenin omistuksessa.
Slovenian olutmarkkinoista yli 90 prosenttia on suurten panimoiden hallussa. Olutharrastajien sivusto RateBeer on listannut Sloveniassa 85 panimoa, joista 25 on ravintolapanimoita ja 56 muita pienpanimoita. Suurin osa pienpanimoista on perustettu vuoden 2015 jälkeen.

Helsinkiläinen One Pint Pub on Vuoden Olutravintola.

Helsingin Ruoholahdessa toimiva korttelikapakka One Pint Pub on Helsinki Beer Festivalin Vuoden olutravintola. Valintaraadin mukaan One Pint on kunnon pubi, jonka hyvän fiiliksen luo uskollinen asiakaskunta.
Vuonna 1996 avattu One Pint Pub sai uuden alun viisi vuotta sitten tapahtuneen omistajanvaihdoksen myötä. Pekka Montin perheineen pitää pubista huolta. Mukana on myös seuraavaan sukupolveen kuuluva Aleksi Montin.

Pekka Montin (vas.), Aleksi Montin ja Salla Siukonen One Pint Pubin tiskin takana. Kuva: Raija Ryynänen.

”Laadukas, monipuolinen ja vaihtuva valikoima on osin oman maahantuonnin ansiota. Hanoissa on hyvin esillä kotimaisen ja virolaisen pienpanimoskenen kirjo klassikoita unohtamatta”, perusteluissa todetaan.
One Pint Pubiin liittyy lukuisia kaupunkilegendoja. Korttelikapakka oli helsinkiläisen kaupunkielämän kuvaajan, kirjailija Alpo Ruuthin (1943-2002), viimeisten vuosien kantapaikka. Ruuthin muistoksi ravintolassa nautitaan Alpo’s I.P.A. -olutta.
Helsinki Beer Festival järjestetään Kaapelitehtaalla 13.-14. huhtikuuta.

CategoriesMatkalla Olut

Facebook Comments