S

Saisiko olla lusikallinen viiniä?

Päivän Donald Trump -uutinen kertoo, että Washingtonissa juuri avautuneessa Trump International Hotel -ketjuun kuuluvassa Trump Hotellin lobbybaarissa myydään arvoviinejä lusikoittain.
Washingtonian-lehden mukaan lusikat muistuttavat kiinalaisravintoloista tutuksi tulleita valkoisia, keraamisia lusikoita, mutta Trump Hotellissa ne ovat painavaa kristallia. Viinilusikalliset tarjoillaan spektaakkelin omaisesti valkoiset hansikkaat kädessä hopealautaselta, jossa on valkoinen liina. Lusikkaviinien hintahaitari on 15-150 dollaria per annos.
Tarjolla on unkarilaisen ”merkittävän” viinintekijän Royal Tokajin neljä variaatiota. Kolme tarjokkaista ovat vuosikertoja 2008 ja 2009, jotka maksavat 15-20 dollaria lusikallinen. Sen sijaan vuoden 2007 Royal Tokaji Essencia, jossa on nippa nappa kolme prosenttia alkoholia, maksaa 140 dollaria per lusikka. Viinejä kuvaillaan sanoilla ”the truest expression of terroir known to man.” Viinejä saa myös laseittain (37-350 dollaria) sekä pulloittain (hinta 225-2250 dollaria).
Koska kyse on Washingtonista, Viisi Tähteä -toimitus näkee viinin valinnassa poliittista dialogia: Unkarin pääministeri, EU:n voimallisesti itsevaltiaaksi moittima, äärinationalisti Viktor Orban on tukenut avoimesti Donald J. Trumpia USA:n presidentin vaaleissa toteamalla, että Trump on Euroopalle ja Unkarille parempi valinta.
Siksi on syytä myös kysyä, mistä Donald Trump on saanut idean rakennuttaa aidan Meksikon vastaiselle rajalle estämään laitonta maahanmuuttoa. Koska Unkarilla sellainen on jo 175 kilometrin matkalla Serbian vastaisella rajalla estämässä pakolais- ja siirtolaisvirtaa Unkariin.

CategoriesViini

Facebook Comments