P

Paulig osti nyhtökauran valmistajan

Elintarvikekonserni Paulig ostaa nyhökauran valmistajan Gold&Green Foodsin osake-enemmistön. Paulig saa kaupassa yhtiöstä 51 prosenttia. Kaupalla on tarkoitus parantaa kohutun elintarvikkeen saatavuutta kotimassa sekä tehdä nyhtökaurasta vakiintunut ja kansainvälisesti menestyvä tuote.
Nyhtökaura on kaurasta, härkäpavusta ja herneestä hiertämällä valmistettu proteiinivalmiste, joka haastaa lihatuotteet sekä ravintoarvoltaan, koostumukseltaan että maultaan. Tuote sisältää jopa 30 prosenttia proteiinia sekä runsaasti kauran terveysvaikutteista kuitua eli beetaglukaania. Keksintö on Gold&Green-tiimin oma ja teollisoikeuksin suojattu.
”Haluamme varmistaa, että jokainen, joka haluaa ostaa tuotetta, myös löytää sen kaupan hyllyltä tai ravintolan ruokalistalta. Meistä on upeaa, että samalla luomme edellytykset suomalaisen innovaation viemiseksi maailmalle kotimaisin voimin”, kertoo Gold&Green Foodsin toimitusjohtaja Maija Itkonen.
Pauligin mukaantulo liiketoiminnan kehittämiseen on luonnollinen jatkumo sille, että konserni on viime vuosina sijoittanut niin sanottuihin luonnollisiin ja terveellisiin elintarvikkeisiin.
”Ihmiset ovat enenevässä määrin kiinnostuneita ruokavaliostaan, ja uskomme vahvasti siihen, että nyhtökauran suosio on vasta aluillaan”, linjaa Pauligin konsernijohtaja Jaana Tuominen.
Gold&Green Foods on Maija Itkosen, Reetta Kivelän ja Zhongqing Jiangin vuonna 2015 perustama yhtiö, jonka tavoitteena on kehittää innovatiivisia, ekologisia ja terveellisiä elintarvikkeita kaurasta ja palkokasveista. Yhtiö jatkaa operatiivista toimintaansa itsenäisesti ja yrittäjävetoisesti myös kaupan jälkeen.

CategoriesYleinen

Facebook Comments