O

Olvi ryhtyy alkoholijuomien maahantuojaksi – panimoyhtiö osti enemmistön Servaalista

Olvi on ostanut  peräti 80 prosenttia alkoholijuomien maahantuontia ja jakelua harjoittavasta Servaali Oy:stä 16 miljoonalla eurolla, Servaalin nykyinen emoyhtiö Momentin Group Oy jatkaa osakkaana 20 prosentin osuudella.
Kaksi vahvaa kotimaista alkoholialan toimijaa yhdistävät voimansa. Olvi ja Servaali ovat tehneet pitkään yhteistyötä laitepalvelussa ja myynnissä. Servaali on yksi Suomen suurimmista yksityisistä alkoholijuomien maahantuojista.
Kauppa sisältää Servaalin Suomen ja Ruotsin toiminnot. Siihen eivät kuulu Servaalin Baltian tytäryhtiöt.
Servaalin liikevaihto oli päättyneellä tilikaudella noin 27 miljoonaa euroa. Käytännön asioihin tai henkilöstöön omistusjärjestelyt eivät tuo muutoksia. Servaali jatkaa toimintaansa itsenäisenä yhtiönä, kuten tähänkin saakka.
Osakekauppana toteutettavan yritysoston hinta on 15,8 miljoonaa euroa. Kauppa maksetaan rahana. Sopimukseen sisältyy Olville mahdollisuus lunastaa  20 prosentin loppuosuus Olville lähivuosina.

Kaupan tavoitteina on vahvistaa Servaalin asemia Suomen markkinoilla.

Yrityskaupan tarkoituksena on kasvattaa Servaalista entistä kokonaisvaltaisempi alkoholijuomatalo. Samalla se tukee Servaalin laajentumista ulkomaille.
”Olvin vahva osaaminen markkinan eri osa-alueilla tuo Servaalin omistajuuteen uudenlaista osaamista, jonka avulla tulevaisuuden kasvutavoitteet pyritään yhteistyössä saavuttamaan. Olemme innoissamme viemässä Servaalia kohti asetettuja vahvoja kasvutavoitteita ”, kertoo Momentin Groupin omistaja Teemu Lehto, joka jatkaa myös Servaalin hallituksen puheenjohtajana.
Olvin toimitusjohtaja Lasse Aho sanoo, että Suomen mietojen alkoholijuomien markkina on uudistunut viime vuosien aikana muun muassa erikoisoluiden, craft-oluiden sekä vuoden alussa voimaan tulleen uuden alkoholilain vuoksi.
Samalla vahvempien erikoisoluiden, kansainvälisten olutbrändien ja lonkeroiden kysyntä on kasvanut.
”Laadukkaiden viinien ja kuohuviinien markkina on lievässä kasvussa, ja tarjonta on monipuolistunut. Jakeluteiden toimittajavalinnoissa korostuu yhä enemmän kattava kokonaisvalikoima ja laadukkaat brändituotteet”,  Aho kertoo.

Olvi aikoo laajentua Ruotsiin.

Ahon mukaan että Servaalin hankinta on yksi osa Olvin uutta kasvustrategiaa. Servaalin edustamat brändituotteet täydentävät Olvin nykyistä valikoimaa kilpailukykyisemmäksi.  Servaali jatkaa toimintaansa erillisenä yhtiönä osana Olvi-konsernia.
Servaalilla on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus tunnettujen kansainvälisten brändien myynnistä ja markkinoinnista Suomessa. Yhtiön edustamiin yrityksiin kuuluvat mm. Asahi, ABInbev, San Miguel, Langguth ja Felix Solis Avantis.
Yrityskauppa vahvistaa Olvin markkina-asemaa ja tuo synergiaetuja ja kannattavaa kasvua molemmille yhtiöille. Lisäksi hankinta vahvistaa Olvin asteittaista laajentumista Ruotsin markkinoille lähivuosien aikana.

CategoriesYleinen

Facebook Comments