M

Myynti ei enää vaihtoehto – valtio vie Altian pörssiin

Suomen valtion omistama alkoholiyhtiö Altia suunnittelee listautumista Nasdaq Helsingin pörssilistalle. Altian henkilökunnalle tulossa oma osakeanti.
Valtion viinayhtiön Altian myynti ei ole enää maan hallituksen suunnitelmissa. Altia tiedotti perjantaina, että yhtiö on tarkoitus viedä pörssiin.
Listautuminen koostuisi osakemyynnistä, jossa Suomen valtio ainoana osakkeenomistajana tarjoaisi osakkeitaan myytäviksi. Lisäksi Altian työntekijöille tulee oma suunnattu henkilöstöanti, jossa lasketaan liikkeelle osakkeita.
Pörssiin listautumisen tavoitteena on parantaa Altian toimintaedellytyksiä, lisätä liiketoiminnan läpinäkyvyyttä ja tunnettuutta sekä tarjota yleisölle mahdollisuus sijoittaa yhtiöön.

”Jokaiselle suomalaiselle avautuu mahdollisuus hankkia kotimaisen viinayhtiön osakkeita.”

”Kaikilla suomalaisilla on nyt mahdollisuus omistaa pala kotimaisiin raaka-aineisiin perustuvaa kasvutarinaa. Minulla on täysi luottamus yhtiön johtoon, vahvaan talouteen sekä hyvään hallintoon listautumisen toteuttamisessa ja listayhtiönä toimimisessa”, sanoo valtion omistajaohjauksesta vastaava elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.).
Toimitusjohtaja Pekka Tennilä korostaa, että Altia on bränditalo ja johtava pohjoismainen alkoholijuomayhtiö viinien ja väkevien alkoholijuomien markkinoilla. Tennilän mukaan yhtiön toiminta on kääntynyt kasvuun.
”Meille on keskeistä laadukkaiden pohjoismaisten brändiemme kehittäminen sekä uusien kiinnostavien tuoteinnovaatioiden markkinoille tuominen. Toteutuessaan suunniteltu Listautuminen mahdollistaisi Altialle strategista liikkumavaraa. Se tarkoittaisi lisäksi entistä laajempaa avoimuutta ja mahdollisuutta kehittää vastuullista juomakulttuuria”, Tennilä perustelee.

Altian toimitusjohtaja Pekka Tennilä. Kuva: Robert Örthen.

Altia on johtava pohjoismainen alkoholijuomayhtiö viinien ja väkevien alkoholijuomien markkinoilla. Altian liikevaihto oli viime vuonna 359 miljoonaa euroa. Yhtiöllä oli vuoden lopussa 703 työntekijää.
Yhtiön tuoteportfolio koostuu juoma-alan klassikoista ja uusista innovaatioista. Altian avainbrändejä ovat Koskenkorva, Chill Out, Blossa, Larsen, O.P. Anderson, Renault, Xanté ja Valhalla.
Altian pääkonttori on Helsingissä. Yhtiöllä on tislaamo Koskenkorvan kylässä, akvaviittitislaamo Ruotsin Sundsvallissa, alkoholijuoma- ja teknisen etanolin tehtaat Rajamäellä sekä alkoholijuomatehdas Viron Tabasalussa. Yhtiö omistaa myös konjakkitalon, jolla on tuotanto- ja kypsytystilat Ranskan Cognacissa.

CategoriesYleinen

Facebook Comments