M

MTK: Kolmen miljoonan euron satsaus Berliinin ruokamessuihin tuotti tulosta

Suomi oli tammikuussa kumppanimaana maailman suurimmilla ruokamessuilla Grüne Wochella. Suomi-hallista vastannut MTK kertoo, että kolmen miljoonan euron messusatsaus on auttanut noin kymmenen messuilla mukana olleen yrityksen tuotteiden pääsyä jakelukanaviin Saksassa.

Suomen teemana Berliinin Grüne Wochella oli Aus der Wildnis eli Villistä luonnosta. Kymmenkunta messuilla mukana ollutta yritystä ja useita kymmeniä muita yrityksiä on päässyt messujen jälkeen jakelukanaviin Saksassa tai neuvottelee parhaillaan niihin pääsystä.

”Mukana on mm. viljatuotteita, alkoholijuomia, marja- ja luonnontuotteita sekä liha- ja maitojalosteita valmistavia yrityksiä. Media- ja messunäkyvyys on herättänyt uudenlaista kiinnostusta suomalaisia yrityksiä kohtaan”, kertoo Food from Finlandin Saksan markkina-alueesta vastaava Lili Lehtovuori Business Finlandista.

Savonlinnalainen Mustan Virran Panimo joutui toimittamaan kesken messuviikon lisää olutta Suomesta Berliiniin. Kuva: Heikki Kähkönen.

Saksan mediassa julkaistiin yli 3000 juttua, jotka koskivat Suomea kumppanimaana, suomalaista ruokaa, matkailukohteita sekä messuilla olleita suomalaisia yrityksiä.

Saksalaisen viestintätoimisto Geniuksen teettämä selvitys arvio vastaavan näkyvyyden mainosarvoksi 7,5 miljoonaa euroa. Mukaan on laskettu näkyvyys painetussa mediassa, TV:ssä ja radiossa, mutta ei nettiuutisten ja sosiaalisten median näyttöjen arvoa.

”Suomen osastolla tehtyyn kyselyyn vastanneista 81 prosenttia piti osastoa erittäin hyvänä tai hyvänä. 70 prosenttia kyselyyn vastanneista sanoi osaston ja näkyvyyden herättäneen mielenkiintoa suomalaisia ruoka- ja juomatuotteita kohtaan”, kertoo Suomen kumppanuusmaahankkeesta vastannut viestintäjohtaja Klaus Hartikainen MTK:sta.

Reilu puolet vastanneista sanoi kiinnostuneensa Suomesta matkailukohteena. Luvut pohjautuvat Jyväskylän ammattikorkeakoulun restonomiopiskelijoiden toteuttamaan kyselyyn, johon vastasi 120 satunnaisesti valittua messukävijää.

Bryggeri Helsingin Pekka Kääriäinen vastasi Suomen hallin ravintolasta ja sen juomatarjonnasta. Kuva: Pirkka Junes.

”Saksa on ollut Suomen suurin kauppakumppani jo vuodesta 2014. Nyt tästä valtavasta mainosarvosta on otettava kiinni ja jatkettava vahvaa markkinointia, varsinkin nyt kun Suomi aloittaa EU-puheenjohtajana heinäkuun alussa”, sanoo suurlähettiläs Ritva Koukku-Ronde Suomen Berliinin suurlähetystöstä.

Grüne Wochen Suomen osastolla esittäytyi tuotteineen yli 80 suomalaisyritystä. MTK toteutti hankkeen yhteistyössä MMM:n ja suomenruotsalaisia viljelijöitä edustavan SLC:n kanssa. Grüne Wochella vieraili kymmenen messupäivän aikana yhteensä noin 400 000 ihmistä.

Suomalainen arktinen ruoka ja juoma esittäytyvät saksalaisille messujen lisäksi myös erillisessä Business Finlandin järjestämässä sisäänostajatapahtumassa sekä Saksan kauppaketjukampanjoissa sekä matkailun PR-tapahtumassa.

Suomi-hallissa oli väkeä tungokseen asti. Kuva: Grüne Woche Presse.
CategoriesMatkalla Ruoka

Facebook Comments