M

Mitä kuningatar syö ja juo?

Maailman ollessa sekaisin idästä länteen on hyvä keskittyä hetkeksi olennaiseen, eli miettimään mitä muut syövät. Mikäli olet tuskaillut tietämättömyyttäsi kuninkaallisesta ruokavaliosta, The Independent tarjoaa täsmähelpotusta paljastamalla syömärutiinit, jotka varjelevat Kuningatar Elizabeth II:n arkea.

Spoiler-varoitus: kuningatar juo alkoholia päivin ja öin ja nauttii aamupalaksi weetabixeja muovisesta Tupperware-kulhosta.

Herätyskello soi 
Iso-Britannian Kuningatar ei aloita päiväänsä ilman kupillista earl grey -teetä sekä paria keksiä. Vasta sen jälkeen on aika olla majesteetillinen.
Aamiainen on katettu
Kuningatar pitää muroista. Hänen suosikkinsa ovat samoja kuin lapsukaisten ympäri maailman. Kellog’s Special K ja Weetabixit ovat kovassa huudossa. Murot nautitaan muovisesta Tupperware-kulhosta.
Lounasta vartoessa
Kuningatar ottaa päivän ensimmäisen naukun. Kyllä, luit oikein, monarkki edustanee THL:n hyväksymää määritelmää hyväosaisesta kaappijuoposta. Hän nauttii giniä ja Dubonnetia sitruunalohkolla sekä jääpaloilla.
Lounaan aika
Siniverinen suvereeni ei ole kulinaristinen iloittelija tai suuta maiskuttava foodie. Päinvastoin, kuningatar hakee lohtua maailman monimutkaisuuteen yksinkertaisesta appeesta. Tämä tosin on suhteellista.
Meriantura ja vihannekset vievät kuninkaallisen nälän. Toisinaan kuningatar tilaa grillattua kanaa ja salaatin, vaikka voisi tilata hummeria ja hanhenmaksaa. Tämä pistää miettimään tulisiko hänen majesteettinsa tuplata aperitiivinsa.
Iltapäiväteen hetki on käsillä
Perienglantilaiseen tapaan kuningatar ei jätä teehetkeä viettämättä, eikä malta olla syömättä sen koittaessa. Pöydässä on kurkkuleipiä, savustettua lohta, kananmunia, majoneesia ja sinappia. Leipien kuori leikataan pois kuningatarta varten. Järsiköön rahvas reunoja. Myös pienet leipäset vadelmahillolla katoavat parempiin suihin.
Ilta saa
Päivän haipuessa unholaan kuningattaresta kuoriutuu lihansyöjä, joka himoitsee härkää, peuraa ja fasaania. Toisinaan myös lohi välttää. Raaka-aineet hankitaan imperiumin omilta mailta, sillä kansainyhteisön keulakuva arvostaa valtakuntansa antimia.
Lihasta valmistetaan usein irlantilaistyylinen kelttiläinen pihvi, joka tarjotaan sienten kera, kerman ja viskin ryydittämänä. Myös HP-kastiketta ja Heinzin ketsuppia kuluu, joskaan Trumpmaisesta läträämisestä ei voida puhua.
Jälkiruokaa ei sovi unohtaa
Mansikat ja persikat kuulostavat maltilliselta, mutta eihän se siihen jää, sillä kuningatar kaipaa jälkiruoalta syntisyyttä. Kuningattarella on usein suupielet suklaassa, eikä hän ole nöpönuuka laadun kanssa. Suklaa putoaa hänen ylhäisyydelleen myös moussen ja ganachen muodossa.
Yömyssy viimeistelee suorituksen
Kuningatar viimeistelee vuorokauden lasillisella samppanjaa. Lasiin kaadetaan Bollingeria, Lansonia tai Krugia. Vuosikerroista ei ole tietoa, mutta kuohuviinit tuskin ovat kuningatarta vanhempia. Hallitsijaa ei sovi soimata valinnasta. Joisit itsekin samppanjaa yöpuulle käydessä, jos joku muu maksaisi viulut.

CategoriesViini

Facebook Comments

Comments are closed.