K

Kotimainen pickle-cocktail valloittaa baareja meillä ja muualla

Cocktail-kulttuurin 2010-luvun kukoistus näkyy paitsi tasokkaiden baarien määrässä, myös uusien cocktail-tyylien synnyssä.
Kukaties näkyvin esimerkki syntyi baarimestari Eetu Topon toimesta. Topo kehitti The Rum Pickle -cocktailin Bacardi Legacy -kilpailuun, ja pokkasi sillä Suomen osakilpailun voiton.
Picklen syntyyn johtanut ajatus oli yksinkertainen: koska sitrushedelmät eivät kasva pohjoisessa, cocktailin happo tulee ammentaa kulttuuripiirille ominaisesta lähteestä.
”Mietin juomatyyliä suunnitellessani, että miten juomaan voisi saada hapokkuutta paikallisilla raaka-aineilla. Halusin, että drinkkejä voi tehdä paitsi ekologisesti, myös tehokkaasti ja taloudellisesti ympäri vuoden. Etikka oli luonteva valinta”, Topo kertoo.
Supisuomalainen etikka terävöittää cocktailin tasapainoiseksi hallitsematta kuitenkaan juoman makumaailmaa.
Pickle on levinnyt viimeisen puolen vuoden aikana Helsingin cocktail-baareihin sellaisella vauhdilla, että voidaan puhua ilmiöstä. Mikäli kyseessä on tasokas cocktail-baari, pickle löytyy mitä todennäköisimmin valikoimasta.

Etikkapohjaista cocktailia happotestataan paraikaa myös Suomen rajojen ulkopuolella.

Oman version Picklestä ovat tehneet myös tukholmalainen Corner Club ja kööpenhaminalainen Kester Thomas.
”Tiedän kolmekymmentä paikkaa, joissa picklejä on tehty. Ruotsin ja Tanskan lisäksi mukana on paikkoja Latviasta, Sveitsistä, Islannista ja Irlannista”, Topo kertoo.
Bacardi Legacy -cocktailkilpailun finaali mitellään myöhemmin toukokuussa. Mikäli Eetu Topo menestyy myös kansainvälisellä tasolla, Pickleä nähtäneen jatkossa entistä enemmän.

CategoriesCocktailit

Facebook Comments