K

Ketä, Mitä, Hä? Ravintola Fat Lizard – metrolla Espooseen!

Ketä?
Kun Herttoniemen Treffipub & Bistron porukka perustaa 330-paikkaisen lounas- ja iltaravintolan Espooseen, Tapiolan taakse Otaniemeen, uidaan lähtökohtaisesti asiantuntijoiden näkemyksiä vastaan sijainnin merkityksestä osana menestystä.

Koska Ravintola Fat Lizard sijaitsee Aalto-yliopiston metroasemaa vastapäätä, metro tuo niin idästä kuin lännestä.

Metrosta noustaan Tietotien uloskäynnistä, kävellään kadun yli ja ollaankin perillä.

Koska Treffipubin hampurilaisia ja teemabrunssia on käyty syömässä itä-metron kuljettamana, niin piti lounaallekin lähteä länsi-metrolla. Reissun lähtöpiste oli Viiden Tähden toimituksen kotipysäkki: Kampin metroasema. Hieman metrolipun hinta Espoon Otaniemeen pohditutti, sillä 4,20 euroa on kuitenkin jo rahaa.

Perillä selviää, että Ravintola Fat Lizardin jengi on sittenkin oivaltanut jotakin oleellista, sillä lounaalla ravintolassa on jonoja noutopöytään ja paikat täynnä. lltaisinkin on ollut vipinää.

Ravintola Fat Lizardin takana ei ole naapurissa sijaitseva Fat Lizard -panimo, vaikka äkkiväärä niin luulisi.

Pääosakas on metron tuoma, Herttoniemen Treffipub & Bistron ravintoloitsija Andy Solomon, jolla on näyttöä menestyksestä Helsingin keskustan ulkopuolella. Kun premium-hampurilaiset elivät kuuminta vaihetta, Treffipubin setti kisasi monien ammattilaistenkin mielissä ykkössijasta.
Osakkaana on myös Treffin keittiömestari Topi Keskisarja, joka osallistuu Fatin toiminnan kehittämiseen ja vierailee ajoittain keittiössä. Samoin tj Viljo Laine sekä ravintola Fat Lizardin keittiömestari Matti Hälvä ovat osakkaita. Myös salissa on osakkuuksia: Ville Virmala vastaa pääasiassa baarin toiminnasta ja juomavalikoimasta kuten oluista ja väkevistä sekä B2B -myynnistä.

Tiina Karling, jolla on taustaa ravintolapäällikön ja ravintolatoimenjohtajan ym. management-duuneista Kaivohuoneella, Lasipalatsin ravintolassa, Löylyssä ja Royalin hommissa, vastaa nyt yrittäjän roolissa Fat Lizardin operatiivisesta toiminnasta, palvelusta, viestinnästä sekä HR-puolesta.
Mitä?
Espoossa ravintolat sijaitsevat lähinnä kauppakeskuksissa ja ne sulkevat ovensa klo 21. Sen jälkeen haja-asutetut espoolaiset ovat suunnanneet Helsingin keskustaan, jos illanistujaismieltä on ollut ilmassa. Ravintola Fat Lizardilla on lupaus: keittiö on auki vuoden jokaisena päivänä yöhön saakka ja viikonloppuisin pizzaa saa valomerkkiin asti.

Ravintola Fat Lizard on panimon kumppani, eli panimon väki kuratoi paikan olutvalikoimaa, mutta ei vain omia oluita, jotka ovat amerikkalaistyylisiä, sitruksisia ja havuisia IPA- ja ale-oluita, sekä hedelmäisiä APA-oluita.
Hanassa näytti olevan täydennystä myös muilta pienpanimoilta kuten Cool Headiltä, Makulta sekä Radbrewilta. Mu Isamaa 99/100 -olut on puolestaan Fat Lizardin ja virolaisen Tanker-pienpanimon IPA-yhteisponnistus molempien maiden juhlavuoden kunniaksi. Mutta mikään panimoravintola Fat Lizard ei kuitenkaan ole.

Ravintola Fat Lizard vannoo käsin tehtyyn ruokaan. Keittiön sydän on puulämmitteinen uuni, jossa valmistetaan alku- ja pääruokia sekä pizzat. Alkupaloina on mm. karamellipossua ja gratinoituja ostereita. Fat Steakit ovat Treffi-burgeri- sekä Amerikka-vaikutteisia evoluutioburgereita.
Fat Platterit ovat taasen keittiömestari Matti Hälvän rakentamia tarjottimia, joista lihansyöjä, vegesyöjä kuin merenelävistä nautiskeleva bongaa omansa – ruoka syödään sormin. Jälkiruokia markkeeraavat mm. suolaisen makea kaurapiiras sekä oman kylän jäätelö.
Hä?
Fat Lizard -panimon osakas, hyönteiskokkina tunnettu Topi Kairenius konsultoi keittiötä hyönteisruoan osalta. Toistaiseksi sirkkoja on alkuruokana, mutta Kairenius on luvannut hyönteisiä myöhemmin myös pääruoaksi.
Ravintola muuntautuu viikonlopun myötä myös DJ-vetoiseksi yökerhoksi. Sunnuntaisin on tarjolla FAT Brunssi, joka on perusbrunssia runsaampi.
Niin, se metromatka. Paluu lounaalta tapahtui samalla lipulla, jolla menomatkakin sujahti. Menopaluuna 4,20 euroa ei siten enää tunnu pahalta. Lippu on voimassa 80 minuuttia, eikä tullut edes kiire.
Ravintola Fat Lizard
Tietotie 1
02150 Espoo
Facebook
 

Categoriesketämitähä

Facebook Comments