I

I AM SUMMER SEASON -pop-up on Kozeen Shiwanin näytön paikka

Kozeen Shiwan on tullut tutuksi vallitsevan kokkiestablismentin haastajana. Toistaiseksi räppäripiireistä tutut suuret sanat ja teot ovat olleet kohtuubalanssissa. Pulmana on ollut se, että Shiwanin tähän astisissa pop-upeissa ei ole ollut kunnollista keittiötä toteuttaa korkealle viritettyjä tavoitteita. Seuraavaksi on.

Kozeen Shiwan saa Juuri Yhtiöiden hallinnoiman, Kasarmitorin laidalla sijaitsevan Kasarmin Salit käyttöönsä heinäkuuksi. Keittiö on yhteinen Latvan kanssa ja ensimmäistä kertaa Kozeenilla on käytettävissä myös erillinen tila annosten nostamista varten. Lisäksi keittiö on tullut tutuksi, sillä Shiwan on työskennellyt viime aikoina Latvassa.

Nyt näemme, onko heinäkuu kuukausista julmin vai onko Shiwanin suurien puheiden takana substanssia.

Shiwania tilanne hykerryttää. Hän on valmis näyttämään, kuka tätä sirkusta vie. Hän ei peittele sitä, että edellisten kokkisukupolvien muovaaman säännöstön ja pysähtyneisyyden tilan vastustaminen on hänen käyttövoimansa.

Tämä saattaa olla ainoa annos menneiltä vuosilta, joka on mukana I AM SUMMER SEASON -illallisella: raakoja rypäleitä Jukka Ahonalan Svarfvarsin tilalta, sitruunabasilikan nuppuja ja öljyä. Kuva Eeva Mela.

”Pääsen viimeinkin toteuttamaan ideoitani, joita olen kypsytellyt ja kehittänyt kymmenisen vuotta. Pyrin tekemään jotakin sellaista, joka antaa kansainvälisille foodieille syyn tulla Helsinkiin. Nyt sellaista syytä ei ole, toisin kuin on Kööpenhaminassa, Oslossaja Tukholmassa.”

Kozeen Shiwanin installaatio Designmuseon I AM -pop-up -illallisella viime syksynä. Kuva Eeropekka Rislakki.

Kozeen muuttaa salin visioidensa mukaiseksi urbaaniksi puutarhaksi. Tavoitteena on elämyksellinen kokonaisteos, jonka ytimessä ovat kesäsesongin raaka-aineet. Tilan taikapiiri lainaa metsästä. Vehreyttä, puita, risuja, lintuja, kukkia, heinää, perhosia, poltettua puuta.

”Monet tietävät, että olen ruoan lisäksi kiinnostunut myös muodista. Heinäkuun pop upin innoittajana ovat muotitalojen Summer Collectionit.”

I AM SUMMER SEASON on avoinna heinäkuun jokaisena perjantaina ja lauantaina. Illallisella nautitaan 16 ruokalajin yllätysmenu juomineen, jossa kesän kasvikset ovat pääosassa.

”Pidän sekä teeman että eettisyyden vuoksi eläinproteiinit minimissä. Siksi on helppo toteuttaa myös vegaaninen menu, joka ei ole vain sinne päin, vaan yhä pidemmälle vietyä settiä, josta saatiin aiemmin vihiä I AM VEGAN -pop-upissa”, Shiwan kertoo.

I AM SUMMER SEASON by Kozeen Shiwan
Lippuja on myynnissä 20 kpl per ilta.
Illallisen hinta on 160 € juomineen.

Pöytävaraukset tästä.

CategoriesRavintolat

Facebook Comments