H

HSS Paviljong – Ketä, Mitä, Hä?

Ketä? Timo ”Timppa” Ojanaho on tehnyt kotiin paluun HSS:n eli Helsingfors Segelsällskapin pursiseuran ravintolaan, jota hän luotasi edellisen kerran 1990-luvun lopulla. Timppa muistetaan milleniumin ajoilta myös Hietalahdenrantaan nousseen Oasiksen, Kaivarin Villa Kleinehin ja Hviträskin ravintolan vetäjänä. Sittemmin tie vei Naantaliin, jossa Ravintola Uusi Kilta ja Valborg herättivät vierasvenesataman eloon. Uusi Kilta ehti viettää lopettajaisiakin Ojanahon puolison menehdyttyä vuonna 2014, mutta viime kesänä Timppa sai puhtia hankkia terassikukat ja homma jatkuu sittenkin.
HSS Paviljongin ravintolapäällikkönä ja salin hengettärenä toimii Niina Koiranen, ja ravintolatoimen johtajana numeroita valvoo Tommi Westerlund.
Mitä? Aiemmin Royalin vuosia pyörittämästä Boathousesta on tullut nyt HSS Paviljong.
HSS sijaitsee Liuskasaaressa, jonne pääsee lautalla (6€ menopaluu) laiturista, joka lähtee Carusellin ja Kompassitorin välistä. Lyhyt pyräshdys yhteysveneellä, pyöreä ravintolarakennus, laitureihin kiinnitetyt purjeveneet, meri ja rakennuksen viereiset kalliot ovat kokemus jo itsessään.
Koska parin minuutin maksullinen venematka on kynnys lähteä saariravintolaan, houkutusta on nostettu. Luvassa on relaa meininkiä – ei rahat-veks -mentaliteettia.  Ja palvelukulttuuri tuodaan taloon takaisin. Paviljongin viinilista on piiiitkä ja laaaaja, ja edullisissakin hintaluokissa on tarjontaa. Ruokalista sen sijaan on pohditun suppea, mutta se vaihtuu kolmen viikon välein.

Päivitetyt klassikot ovat se juttu. Alkuruoat ja jälkkärit ovat kympin molemmin puolin, pääruoat ovat keskihinnaltaan kaksikymppiä.
Moni Boathouseen pyrkinyt joutui nielemään pettymyksen katkeraa kalkkia, koska sisäänpääsy tyssäsi usein toisten onneen, kesähäihin. Tänä kesänä häät ovat minimissä ja onni on kaikilla. HSS Paviljongin vappuhulina osoitti että äitienpäivä ja juhannusjuhlat ovat täällä kunnon irtiotto.
Hä? HSS Paviljongin 80-paikkainen terassi on enemmän kuin jees, se tarjoaa yhden parhaista merellisistä näkymistä Stadissa. Terassilla on tarjolla pientä naposteltavaa ja makupaloja. Grillimaailmakin tarjoaa. Luvassa on myös DJ-meininkiä, joten ei ole vaikea ennustaa, että Liuskaluodon Skifferin, Uunisaaren Ugn-ravintolan ja Paviljongin terassien välillä tapahtuu kesäkruisailua.

HSS Paviljong aukesi 1.5.

www.hsspaviljong.fi

Facebook Comments