H

Hartwall perustaa pienpanimon Lahteen

Hartwall perustaa Lahden oluttehtaansa yhteyteen pienpanimon. Investointi tuo joustavuutta tuotantoon ja laajentaa Hartwallin olutvalikoimaa.
Ensimmäisiä uudessa panimossa valmistettuja Hartwallin oluita päästään maistamaan elokuussa.
”Erikoisolutpanimon perustaminen on ollut jännittävä ja inspiroiva matka. Olemme kehittäneet olutvalikoimaamme jatkuvasti. Uuden panimon myötä pääsemme irrottelemaan ja kokeilemaan rohkeammin makunystyröitä kutkuttelevien oluiden parissa”, Hartwallin vastaava panimomestari Hannele Alakarhu kertoo.

Olutmarkkina on rajussa muutoksessa.

Hartwall kertoo tiedotteessaan, että investoinnin taustalla on Suomen olutmarkkinan muutos. Pienpanimoiden valmistamien oluiden sekä muiden oluttyylien kuin vaaleiden lagereiden osuus markkinasta kasvaa koko ajan. Hartwall aikoo valmistaa uudessa panimossaan erikokoisia tuote-eriä ja erilaisia oluttyylejä.
”Erikoisolutpanimo aloittaa uuden aikakauden Hartwallin oluttuotannossa. Se tuo meille lisää joustavuutta ja ketteryyttä, jota pirstaloituneella markkinalla menestyminen edellyttää. Teemme ylpeänä nyt jotakin mitä isot oluttalot eivät ole vielä tehneet”, kertoo Hartwallin toimitusjohtaja Kalle Järvinen.

Hartwallin vastaava panimomestari Hannele Alakarhu lupaa, että uudessa pienpanimossa pannaan makynystöitöä hiveleviä oluita. Kuva: Rob Orthen.

Kyseessä on miljoonien eurojen hanke. Yhdessä muiden Lahden oluttehtaalle tehtävien uudistusten kanssa se on Hartwallin suurin investointi yli kymmeneen vuoteen.
Uusi panimo aikoo tehdä yhteistyötä panimoalan kansainvälisten huippujen kanssa. Hartwall on jo sopinut Suomessa usein käyneen tanskalaisen Anders Kissmeyerin vierailusta.
Kissmeyer on entinen Carlsbergin panimomestari, joka on perustanut Kööpenhaminaan yhden maan tunnetuimmista pienpanimoista, Nørrebro Bryghusin. Vuodesta 2010 hän on toiminut kiertolaispanimoyrittäjänä sekä vierailevana panimomestarina, konsulttina ja kouluttajana omassa yrityksessään Kissmeyer Beer and Brewing.
Hartwall on osa tanskalaista Royal Unibrew -konsernia.

CategoriesOlut

Facebook Comments