F

Fiskarsin tislaamo tuo markkinoille akvaviitin ja ginin

Fiskarsin ruukissa toimintansa tänä syksynä aloittanut Ägräs Distillery saa ensimmäiset tuotteensa myyntiin juuri ennen joulua. Torstaina yhtiö julkistaa Ägräs Akvavitin ja Ägräs Ginin.
”Vihdoinkin on koittanut päivä, jonka eteen olemme paiskineet töitä koko vuoden. Aloitamme maailmanvalloitustehtävämme alkoholituotteilla, joista Suomi voi olla ylpeä”, tislaamo kertoo tiedotteessaan.

Tisleiden maut paikallisista yrteistä

Ägräs Distilleryn tuotteiden makumaailma ja alkuperä perustuvat paikallisuuteen. Tislaamomestari Tomi Purhonen on hakenut innoitusta maustekasveista ja yrteistä.

Ägräs Distilleryn ensimmäiset tuotteet ovat gini ja akvaviitti.
Ägräs Distilleryn ensimmäiset tuotteet ovat gini ja akvaviitti.

”Meillä on jotain, jota muualla maailmassa ei ole – valtava ja puhdas suomalainen luonto. Se on täynnä mauiltaan ja tuoksuiltaan voimakkaita yrttejä, jotka tulevat olemaan osa tuotteitamme antaen näille ennenkokemattomat luonteet”, Ägräsin tislaamon väki kertoo.
Tislaamon ensimmäinen varsinainen tuote on perinteisin menetelmin perunasta tislattu ja valkotammitynnyrissä kypsytetty akvaviitti. Juoman raikkaus ja vivahteikkuus piilee kuminan siementen ja sitruunan kuoren yhdistelmässä. Akvaviittia seuraa viikon kuluttua julkistettava gini.
Ägräs Distillery toimii samassa teollisuusrakennuksessa Rekolan Panimon kanssa. Osa tislaamon perustajista on myös mukana panimon toiminnassa. Yhteistä on myös tislaamoon kupeeseen rakennettu maisteluhuone, jossa voi maistella sekä viinatehtaan että olutpanimon juomia.

CategoriesVäkevät

Facebook Comments